EUR
4,74 RON
(0%)
USD
4,20 RON
(0%)
GBP
5,41 RON
(-0.02%)
CHF
4,18 RON
(-0.01%)
AUD
3,00 RON
(-0.01%)
CAD
3,17 RON
(-0%)
BGN
2,42 RON
(0%)
RUB
0,06 RON
(0%)
ZAR
0,30 RON
(-0.03%)
BRL
1,13 RON
(-0.03%)
CNY
0,62 RON
(0%)
INR
0,06 RON
(-0.01%)

Primarul Sorin Oprescu a declarat că bucureştenii vor plăti în această iarnă gigacaloria la un preţ de 170 de lei

2
Bucureştenii vor beneficia şi în această iarnă de subvenţia la căldură, preţul gigacaloriei rămâne la 170 lei, urmând ca municipalitatea să suporte diferenţa până la 318 lei, a declarat joi primarul general, Sorin Oprescu.

Edilul Capitalei a spus că vor fi aproximativ 2.500 de bucureşteni care vor plăti gigacolaria la preţul de 318 lei, aceştia fiind identificaţi cu venituri de peste 1500 lei pe membru de familie.

„Am putea să acoperim şi această gaură lăsată de guvern, primordială, prin achitarea de către executiv a datoriilor faţă de primărie”, a precizat Sorin Oprescu.

Acesta a adăugat că municipalitatea ar putea să acopere această lipsă de bani, care s-a produs în urma tăierii subvenţiei de către Guvern, cu mari eforturi, renunţându-se la o serie de proiecte importante pentru oraş.

„Totul depinde de guvern, care în fiecare an, din cele 320 milioane de lei alocate pe hârtie, nu a dat primăriei decât o parte din bani şi probabil s-a obişnuit să acoperim cu bani de la bugetul nostru”, a spus Oprescu, subliniind că a fost iniţiat un proiect de hotărâre care va fi introdus pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB) de astăzi prin care primăria cere guvernului să şteargă toate penalităţile.

Edilul a spus că este vorba de 500 milioane lei, la care se adaugă penalităţi de 800 milioane lei, datorie care vine din 1995 (n.r.- datoria RADET către ELCEN). „Prin ştergerea penalităţilor putem să susţinem subvenţia la căldură”, spune Oprescu.

Alte proiecte de hotărâre importante, la care s-a referit primarul general, aflate pe ordinea de zi a şedinţei CGMB sunt managementul operaţional la Stadionul Lia Manoliu, aprobarea unor împrumuturi de până la 800 milioane de euro sau echivalentul în lei în vederea restructurării datoriei de până la 500 milioane de euro şi contractarea de noi credite în valoare de 300 milioane de euro în vederea continuării proiectelor de investiţii iniţiate de municipalitate.

Primarul general mai solicită votul consilierilor municipali pentru obţinerea de fonduri în vederea reparării podului Băneasa şi mărirea bugetului alocat pentru exproprierile necesare continuării lucrărilor la străpungerea Bd. Nicolae Grigorescu – Splaiul Dudescu.

loading...

Citește și
2 Comentarii
  1. adriana spune

    bravo!dl primar ai castigat respectul nostru!

  2. Motanul biped spune

    Nu inteleg. In Bucuresti exista doar 2500 de persoane care corespund unui venit de cel putin 1500 ron/membru de familie ?
    Este vorba de 1500 lei net sau 1500 lei brut ?
    Ce-i aia „am identificat 2500 de persoane care…”. Ori este vroba de un plafon in mod oficial ori nu? Iar in caz afirmativ, acest plafon se refera la venitul brut sau la venitul net ?

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.