EUR
4,74 RON
(0%)
USD
4,20 RON
(0%)
GBP
5,41 RON
(-0.02%)
CHF
4,18 RON
(-0.01%)
AUD
3,00 RON
(-0.01%)
CAD
3,17 RON
(-0%)
BGN
2,42 RON
(0%)
RUB
0,06 RON
(0%)
ZAR
0,30 RON
(-0.03%)
BRL
1,13 RON
(-0.03%)
CNY
0,62 RON
(0%)
INR
0,06 RON
(-0.01%)

Republica Moldova şi România nu sunt pregătite acum pentru Unire

0

Jurnalistul de la Chişinău, Constantin Tănase, cunoscut pentru poziţia sa pro-unionistă, scrie miercuri (05 octombrie 2011) în „Timpuľ că este categoric împotriva Unirii Republicii Moldova cu România după formula „aici şi acum”.

Deşi şi-ar dori acest fapt, cunoscutul ziarist consideră că nici Republica Moldova şi nici România nu sunt pregătite pentru unire.

Astăzi, chestiunea unirii cu România este o problemă cu mult mai complicată decât a fost acum 20 de ani, scrie Constantin Tănase. Potrivit acestuia, nici elitele politice, dar nici poporul nu doresc Unirea. „Aproape două sute de ani (poporul n.red) a trăit sub ruşi.

Când trăieşti prea mult timp în rahat, te obişnuieşti atât de mult cu el, încât acesta nu te mai deranjează, nici nu-l observi, ci dimpotrivă, când rahatul dispare, îi duci lipsa”, adaugă Tănase în articolul său.

Ar fi un pericol o eventuală Unire cu România în condiţiile în care în Republica Moldova există o parte a clasei politice românofobe, mai scrie Constantin Tănase. „Eu iubesc prea mult România ca să-i doresc un asemenea viitor.

Astăzi, România – nici financiar, nici spiritual – nu e pregătită să „înghită” o jumătate de Moldovă plină ochi cu antiromâni. La asta trebuie să ne gândim. Din acest punct de vedere, eu sunt categoric împotriva unirii Republicii Moldova cu România după formula „aici şi acum”, concluzionează autorul.

loading...

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.