Steve Jobs omagiat de lumea întreagă, inclusiv de aprigii rivali de la Samsung

Cofondatorul societăţii Apple Steve Jobs, „unul dintre cei mai mari inventatori americani”, în opinia preşedintelui Barack Obama, a murit miercuri, în vârstă de 56 de ani, o veste care a declanşat o avalanşă de reacţii, pe măsura personajului devenit simbolul succesului firmei cu „mărul muşcat”, notează AFP.

„Steve a fost unul dintre cei mai mari inventatori americani, suficient de curajos ca să gândească altfel, suficient de îndrăzneţ pentru a crede că poate să schimbe lumea şi suficient de talentat pentru ca să o facă”, a declarat preşedintele Obama prin intermediul unui comunicat, subliniind că este „întristat” din cauza acestei veşti.

„America a pierdut un geniu de care îşi va aduce aminte ca de Edison şi Einstein şi ale cărui idei vor modela lumea timp de multe generaţii”, a declarat la rândul său primarul New Yorkului, Michael Bloomberg.

„Apple a pierdut un vizionar şi un creator de geniu, iar lumea a pierdut o fiinţă umană extraordinară”, a scris Tim Cook, actualul CEO al companiei, într-un e-mail adresat miercuri seara angajaţilor.

„Profund întristat”, Bill Gates, fondatorul Microsoft, a apreciat că influenţa lui Steve Jobs asupra lumii se va mai face simţită „timp de multe generaţii”. Robert Iger, patronul gigantului de distracţii Walt Disney, a apreciat, la rândul lui, că „lumea a pierdut o fiinţă originală rară”.

Tânărul CEO al Facebook, Mark Zuckerberg, i-a adus un omagiu lui Steve Jobs, evocând „un mentor şi un amic”. „Îţi mulţumesc că mi-ai arătat că putem schimba lumea cu ce construim. Îmi vei lipsi”, a adăugat Zuckerberg pe contul său public de pe Facebook.

Actorul Arnold Schwarzenegger, fost guvernator al Californiei, a scris pe Twitter că „Steve a trăit toate zilele vieţii sale visul californian, a schimbat lumea şi ne-a inspirat pe toţi”.

Gigantul sud-coreean din domeniul electronicii Samsung Elctronics, cel mai feroce concurent al companiei Apple, cu care poartă numeroase lupte juridice pentru brevet şi design în mai multe ţări ale lumii, a adus şi el un omagiu lui Steve Jobs, considerându-l „un mare întreprinzător”. „CEO Steve Jobs a introdus numeroase schimbări revoluţionare în sectorul tehnologiei informaţiei”, a mai adăugat patronul Samsung, G.S. Choi într-un comunicat.

„Steve a murit astăzi în pace înconjurat de familia sa”, a precizat familia lui într-un comunicat separat, adăugând că, „în viaţa publică, Steve era cunoscut ca un vizionar. În viaţa particulară, şi-a îndrăgit familia”.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.