EUR
4,83 RON
(-0%)
USD
4,41 RON
(-0.71%)
GBP
5,47 RON
(-0.93%)
CHF
4,57 RON
(+0.13%)
BGN
2,47 RON
(-0.07%)
BYN
1,71 RON
(-1.19%)
CAD
3,08 RON
(+0.45%)
RSD
0,04 RON
(-0.05%)
AUD
2,69 RON
(+0.02%)
JPY
0,04 RON
(-0.38%)
CZK
0,18 RON
(-0.14%)
INR
0,06 RON
(-0.67%)

 

Arnold Schwarzenegger soseşte la Graz pentru inaugurarea muzeului deschis în onoarea sa

Actorul şi fostul guvernator al statului California, Arnold Schwarzenegger, a sosit din nou acasă, în oraşul său natal, Thal de lângă Graz, unde urmează să participe la ceremonia de inaugurare a muzeului deschis în onoarea sa.

Însoţit de fiul său Patrick, un număr considerabil de gărzi de corp şi zeci de fotografi şi cameramani, Stejarul din Steiermarkt, aşa cum este supranumit Arnie, s-a reîntors la Graz, păşind decis pe Schiemdgasse şi uimind marea de trecători adunaţi să-l vadă.

Odată ajuns în oraşul natal, Schwarzenegger a făcut o oprire la cimitirul familiei sale din Weiz. Şi aici a fost întâmpinat de zeci de fani nerăbdători să-l fotografieze. Schwarzenegger s-a arătat însă reţinut, nu a dat nici un autograf şi nici un interviu.

În afară de fiul său Patrick şi nepotul Ptrick Knapp (fiul fratelui său decedat Meinhard), Arnie a sosit la Graz şi în compania lui Ralf Moeller, actor de origine germană care a împărtăşit în tinereţe aceeaşi pasiune pentru culturism ca Schwarzenegger.

„Deschiderea muzeului în onoarea lui Arnie este o ştire internaţională”, a afirmat Moeller, care a decis să-l însoţească pe Arnie în drumul lui de 12 ore până în Austria.

După o scurtă oprire la Hotelul Wiesler, unde Schwarzenegger s-a îmbrăcat la costum, a urmat un scurt tur al oraşului. „Uite, acesta este tunul cu ceas”, i-a explicat Arnie fiului lui, care i-a răspuns încuviinţând din cap. În faţa primăriei a urmat o discuţie mai îndelungată despre faţada clădirii. „Uite, cât de diferite sunt clădirile”, i-a spus Arnold tânărului Schwarzenegger în engleză.

A urmat o altă încuviinţare din cap. Apoi, familia Schwarzenegger s-a odihnit în cafeneaua Kaiserfeld, însă de această dată nu la masa obişnuită din sala guvernatorilor, care era ocupată pentru o conferinţă pe chestiuni tehnice.

Pe contul lor de Twitter, Arnold şi fiul său Patrick au comentat vizita lor în Austria şi au postat fotografii. Tânărul de 17 ani însă are încă probleme când vine vorba de scris, greşind ortografia oraşului de baştină al tatălui său: „Graz/Gratz”.

În muzeul deschis în curtea principală a casei în care s-a născut actorul, vor fi expuse o serie de obiecte personale ale lui „Arnie”, precum şi o statuie de bronz de trei metri înălţime, realizată de un artist american, care îl înfăţişează pe „Stejarul din Steiermarkt”, pe vremea în care era culturist.

Pe lângă statuie, vizitatorii vor mai putea vedea primele greutăţi folosite de Arnold în momentul în care se antrena pentru concursul Mister Univers, precum şi o statuie în mărime reală a lui Terminator.

Printre cele aproximativ 1.000 de exponate ale muzeului se numără chiar şi biroul, la care se aşeza fostul guvernator al Californiei când lua decizii privitoare la statul său. Pot fi vizionate, pe ecrane gigantice şi trailerele a şase filme realizate de Arnold.

Schwarzenegger a vizitat ultima oară Austria la sfârşitul lunii iunie, când a luat cuvântul cu prilejul reuniunii pe probleme de energie a Agenţiei Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare Industrială/UNIDO/, desfăşurată la Viena.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata