EUR
4,76 RON
(-0.15%)
USD
4,19 RON
(+0.03%)
GBP
5,46 RON
(-0.24%)
CHF
4,19 RON
(-0.26%)
AUD
3,00 RON
(-0.44%)
CAD
3,18 RON
(-0.63%)
BGN
2,43 RON
(-0.12%)
RUB
0,06 RON
(-0.62%)
ZAR
0,30 RON
(-0.56%)
BRL
1,13 RON
(+0.12%)
CNY
0,62 RON
(-0.57%)
INR
0,06 RON
(-0.24%)

Avocata Claudia Gherbovan, urmărită penal în dosarul judecătoarei Gabriela Bârsan

0

Procurorii anticorupţie au început urmărirea penală pe numele avocatei Claudia Silinescu Gherbovan în dosarul privind-o pe şefa secţiei contencios administrativ a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Gabriela Bârsan.

Avocata Claudia Silinescu Gherbovan s-a prezentat vineri (07 octombrie 2011) dimineaţă la sediul DNA, unde a fost audiată mai mult de patru ore de procurorii anticorupţie.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au efectuat în noaptea de joi spre vineri percheziţii la locuinţele a două judecătoare de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Gabriela Bârsan şi Iuliana Puşoiu.

Solicitarea de încuviinţare a percheziţiilor a fost prezentată joi Secţiei pentru judecători a CSM de către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie.

Cele două judecătoare ar fi primit drept mită de la un om de afaceri excursii în Indonezia şi mai multe cadouri, pentru ca în schimb să judece rapid mai multe dosare ale acestuia aflate pe rolul Secţiei de contencios administrativ şi fiscal de la Curtea Supremă.

Percheziţiile au avut loc la imobile situate pe b-dul Magheru din Bucureşti şi în localitatea Snagov, de unde au fost ridicate un calculator şi mai multe documente.
Gabriela Bârsan este soţia reprezentantului Romaniei la CEDO, judecătorul Corneliu Bârsan.

În prezent, Gabriela Bârsan este preşedinta Secţiei de Contencios-administrativ a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie şi a candidat la şefia Înaltei Curţi şi Consiliului Superior al Magistraturii.

loading...

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.