EUR
4,76 RON
(-0.06%)
USD
4,19 RON
(-0.1%)
GBP
5,52 RON
(+0.79%)
CHF
4,20 RON
(-0.2%)
AUD
2,98 RON
(+0.02%)
CAD
3,15 RON
(+0.37%)
BGN
2,43 RON
(-0.06%)
RUB
0,07 RON
(-0.2%)
ZAR
0,29 RON
(-0.03%)
BRL
1,11 RON
(+0.25%)
CNY
0,63 RON
(-0.36%)
INR
0,06 RON
(-0.34%)

Cheltuielile făcute de Michelle Obama din bani publici sunt „o ruşine” pentru Casa Albă

0

Mai multe site-uri de ştiri din SUA au relatat că marele turneu al Primei Doamne Michelle Obama în Africa de Sud la începutul acestui an a costat contribuabilii americani aproape o jumătate de milion de dolari – şi asta doar pentru biletele de avion, scrie Nile Gardiner în ediţia de miercuri a The Daily Telegraph.

Aceste dezvăluiri vin după ce, în luna august, surse din interiorul Casei Albe au susţinut că Prima Doamnă ar fi cheltuit „10 milioane de dolari din banii contribuabililor, doar în vacanţe în ultimul an”.

Pe de altă parte, în absenţa tuturor datelor, este imposibil de estimat costul total, din banii contribuabilului american, al celor 42 de zile de vacanţă ale lui Michelle Obama din respectiva perioadă, care au inclus şi călătoria ei în Spania de anul trecut.

Ceea ce se ştie însă sigur este că vizita sa în Africa, din luna iunie – însoţită de un anturaj impresionant – a costat contribuabilii cel puţin 424.142 de dolari, potrivit cifrelor obţinute de către watchdogul Judicial Watch, cu sediul la Washington.

Potrivit organizaţiei amintite, doar utilizarea aeronavei Air Force pentru turul din 21-27 iunie a costat 424.142 dolari, fără a mai include mâncarea, cazarea, transportul la sol pentru anturajul de 21 de persoane, cuprinzând membri ai familiei şi staff.

Susţinătorii Primei Doamne vor argumenta însă că turneul din Africa a contribuit la strângerea relaţiilor dintre Statele Unite şi Africa de Sud şi Botswana – chiar dacă aceasta a inclus şi un safari în Kruger National Park din apropierea oraşului Johannesburg.

Cu toate acestea, majoritatea americanilor privesc probabil această excursie ca pe o irosire de bani publici într-un moment în care Statele Unite se confruntă un deficit bugetar masiv şi cu o datorie naţională de peste 14 trilioane de dolari. Într-o eră de austeritate, chiar şi Prima Doamna este aşteptată să facă sacrificii mai ales când este vorba de banii altora.

Este o chestiune de interes public modul în care personalităţi publice cheltuiesc banii plătitorilor de taxe, iar Michelle Obama ar trebui să fie trasă la răspundere, scrie Gardiner, pentru care ultimele dezvăluiri făcute despre cheltuielile lui Michele reprezintă o sursă de stânjeneală pentru Casa Albă, într-un moment în care soţul său vorbeşte despre reduceri de cheltuieli.

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.