EUR
4,76 RON
(-0.04%)
USD
4,19 RON
(-0.01%)
GBP
5,48 RON
(-0.22%)
CHF
4,19 RON
(+0.05%)
AUD
2,98 RON
(+0.85%)
CAD
3,18 RON
(-0.02%)
BGN
2,43 RON
(-0.1%)
RUB
0,06 RON
(-0.38%)
ZAR
0,30 RON
(-0.33%)
BRL
1,11 RON
(+1.15%)
CNY
0,62 RON
(-0.02%)
INR
0,06 RON
(-0.02%)

Emil Boc: Este nevoie de o prioritizare a investiţiilor începute

0

Peste 40.000 de proiecte de investiţii sunt începute şi neterminate în România, unele aflându-se în acest stadiu chiar din anii ’70, a declarat, vineri (07 octombrie 2011), la Timişoara, premierul Emil Boc, apreciind că este nevoie de o prioritizare a acestora la finanţare în funcţie de gradul de utilitate publică şi de numărul locurilor de muncă pe care le pot aduce ulterior.

”Sunt peste 40.000 de lucrări de investiţii de la nivel naţional şi local începute în România. Dacă vom aloca, în fiecare an, câte un milion de euro pentru fiecare investiţie, doar ca să conservăm, nu vom termina niciodată nimic”, a spus primul-ministru, menţionând că, de multe ori, sumele alocate anual pentru aceste proiecte nu ajung nici măcar pentru întreţinerea investiţiilor începute.

Emil Boc a spus că ”oricât de dureroasă” ar fi politica de prioritizare a investiţiilor, aceasta trebuie făcută ”din respect pentru banii românilor şi pentru banii publici europeni”.

”Nu poţi continua lucrări începute înainte de 1989, chiar unele de prin anii ’70. Trebuie să ai tărie să spui ‘stop’ şi să le finalizăm pe cele care sunt în stadiu avansat şi prezintă utilitate publică din perspectiva locurilor de muncă. Nu orice investiţie generează şi multiplică locurile de muncă. Sunt investiţii care nu aduc acest beneficiu economiei româneşti, pot aduce beneficii pentru economia altor ţări, aducând produse gata terminate sau echipamente gata fabricate în alte ţări. Acele investiţii nu aduc locuri de muncă în România şi nu generează, pe orizontală, susţinerea activităţii economice. Dimpotrivă, trebuie să sprijinim acele investiţii care aici, în România, produc şi generează locuri de muncă”, a explicat şeful Executivului.

În contextul creării de noi locuri de muncă, Emil Boc a mai spus că trebuie susţinute IMM-urile prin diverse facilităţi.

Primul-ministru a adăugat că, începând de anul viitor, vor fi folosite fonduri europene pentru reabilitarea termică a blocurilor de locuit.

”Din 2012 vom folosi bani europeni în cadrul programului de reabilitare termică a blocurilor. Are toate beneficiile posibile: pentru cetăţean factura e mai ieftină, pentru economie generează locuri de muncă şi, din perspectiva mediului şi aspectului urbanistic, altfel arată blocurile reabilitate, în comparaţie cu cele existente”, a mai spus Emil Boc.

loading...

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.