EUR
4,75 RON
(-0.07%)
USD
4,20 RON
(-0.1%)
GBP
5,45 RON
(-0.57%)
CHF
4,18 RON
(-0.04%)
AUD
2,99 RON
(+0.31%)
CAD
3,16 RON
(+0.21%)
BGN
2,43 RON
(-0.07%)
RUB
0,06 RON
(-0.16%)
ZAR
0,30 RON
(+0.02%)
BRL
1,13 RON
(-0.39%)
CNY
0,62 RON
(-0.16%)
INR
0,06 RON
(-0.21%)

Emil Boc: Nu poţi avea bani, în acelaşi timp, şi pentru pomeni electorale şi pentru infrastructură

0

Premierul Emil Boc a criticat fosta guvernare liberală pentru faptul că, deşi a beneficiat de o creştere economică semnificativă, nu a investit suficient în infrastructură, realizând doar cinci km de autostradă, lipsa de performanţă fiind pusă de premier pe seama „pomenilor electorale”.

„Nu poţi, în acelaşi timp, să ai bani şi pentru pomeni electorale şi pentru investiţii şi infrastructură. Dovada supremă o reprezintă vechea guvernare; au realizat în cei patru ani de activitate cinci km de autostradă, şi nici măcar pe aceia nu se putea circula. Dar, în schimb, au dus România în pragul colapsului economic pentru că în 2007 şi în special în 2008 au cheltuit pe pomeni electorale, bani care trebuiau depuşi în investiţii şi acei guvernanţi au lăsat România complet nepregătită în faţa crizei economice ce se afla în derulare”, a declarat Boc.

În acest context, premierul a subliniat faptul că decizia pe care a luat-o PDL şi a dispus-o Guvernul pentru a evita colapsul economic a fost aceea ca banii să fie direcţionaţi pentru susţinerea investiţiilor şi a activităţii economice.

„Ceea ce a făcut acest guvern se poate rezuma într-o frază: Mai puţini bani pentru susţinerea statului şi mai mulţi bani pentru investiţii şi locuri de muncă. Azi putem afirma că acest lucru s-a concretizat în proiecte concrete. În România, în perioada 2009-2011 s-au dat în folosinţă şi se circulă pe 90 km de autostradă. Aceste lucrări nu se puteau face dacă noi, în perioada aceasta, continuam pomenile electorale şi nu alocam banii pentru investiţii”, a spus premierul.

Emil Boc a reiterat faptul că Guvernul său nu a fost la putere în perioada în care a existat o creştere economică de 8%, abia anul acesta estimându-se o creştere de 1,5%. Cu toate acestea, a mai spus premierul, au fost bifate o serie de realizări care s-au făcut prin eforturile românilor.

loading...

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.