Guvernatorul Băncii Angliei crede că actuala criză este mai gravă decât cea din 1930

0

Guvernatorul Băncii Angliei (BoE), Mervyn King, a declarat joi (06 octombrie 2011) că actuala criză financiară ar putea fi cea mai gravă criză cu care s-a confruntat vreodată Marea Britanie, transmite AP.

Declaraţiile lui Mervyn King au venit după ce BoE a autorizat injectarea altor 75 de miliarde de lire sterline în economia britanică prin intermediul aşa numitei relaxări cantitate.

În încercarea de a explica această decizie, Mervyn King a declarat pentru Sky News că „aceasta este cea mai serioasă criză financiară pe care am înregistra-to după 1930 dacă nu cea mai gravă înregistrată vreodată. Am decis să creăm bani din cauză că nu sunt suficienţi bani în economie„.

„Economia mondială a încetinit, America a încetinit, China a încetinit şi desigur în special economia europeană a încetinit. Acest lucru afectează capacitatea noastră de a pune la punct o relansare astfel încât am decis să luăm măsuri”, a declarat Mervyn King într-un alt interviu acordat BBC Television.

Banca Angliei a injectat deja 200 de miliarde de lire sterline în economia britanică în perioada martie 2009-ianuarie 2010, printr-un program de cumpărare de active destinat relansării economiei.

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.