În România, trenurile circulă cu o viteză medie de 82 km/h. Chinezii: „Este cumva o glumă”

1

– Căile ferate române stârnesc mirarea și amuzamentul chinezilor. În țara unde viteza sare și de 400 de km/h, mersul agale al trenurilor din România este un motiv de glume.

Pe Rich Zhang, reprezentantul diviziei de peste hotare a companiei China Southern Railway (CSR) l-am întâlnit la „Zilele Feroviare”, prezentând românilor obișnuiți să circule cu circa 80 km/h trenuri care puteau atinge și viteze de 400 km/h. L-a amuzat teribil să afle că pe plaiuri mioritice trenul mai mult stă decât merge din cauza sutelor de restricții de viteză.

„Este o glumă? Avem și trenuri care circulă cu viteze mai mici”, acesta a fost răspunsul sincer al lui Rich Zhang atunci când i-am spus că pe cale ferată din România se circulă cu o viteză medie de 82 km/h. Nu și-a putut reține un zâmbet. A adăugat grăbit că a auzit că România vrea să construiască împreună cu Ungaria o linie de mare viteză, așa că poate până la urma va putea să ne vândă material rulant performant.

Ce nu știa chinezul nostru era că ideea construirii unei astfel de legături feroviare cu Ungaria există încă din 2007, când la șefia transporturilor se afla liberalul Ludovic Orban. Anca Boagiu declara recent că este în lucru studiul de fezabilitate.

Potrivit datelor remise de CFR SA, compania care are în administrare infrastrucura feroviară, viteza medie de circulație este de 82,7 km/h, iar cea asiguratã este de 66,4 km/h. România are 570 de restricții de viteză pe 1.277 kilometri de cale ferată, scrie Capital.ro.

loading...
Citește și
1 Comentariu
  1. claudiu spune

    Da ce atata graba ba?Unde naiba sa te grabesti?Si chinezi astia au inebunit….merg tare!!!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.