Invenţii scoase la vânzare la Salonul Inventika

0

Mai multe invenţii brevetate ale inventatorului român Ion Vâlcu sunt scoase de acesta la vânzare la cea de-a XV-a ediţie a Salonului Internaţional de Invenţii, Cercetare Ştiinţifică şi Tehnologii Noi „Inventika”.

Preţurile variază de la 25.000 de euro pentru „Solniţa electrică” la 45.000 de euro pentru „Ciocanul românesc” cu coadă telescopică.

Alte invenţii brevetate de Vâlcu, „Capcana pentru şoareci” şi „Sania năzdrăvană”, sunt scose la vânzare la preţul de 30.000 de euro, respectiv 45.000 euro.

„Aproape toate invenţiile mele au recunoaştere internaţională la marile saloane de invenţii. Multe firme mi-au propus să producă invenţiile mele şi să îmi dea un procent din vânzări. Eu vreau ceva constant, dacă nu se vor vinde din diferite cauze eu nu mai primesc nimic. Atunci am zis să le scot la vânzare direct, le vând cu tot cu brevete”, a declarat inventatorul.

Saloanele Inventika şi Cercetării se desfăşoară în perioada 5-8 octombrie la Complexul Expoziţional ROMEXPO în organizarea Autorităţii Naţionale pentru Cercetare Ştiinţifică (ANCS).

„Peste 300 de invenţii, dintre care 200 româneşti, sunt prezente la cea de-a XV-a ediţia a Salonului Internaţional de Invenţii, Cercetare Ştiinţifică şi Tehnologii Noi „Inventika””, a declarat organizatorul salonului, Camelia Marinescu.

De asemenea, sunt prezente la Salonul Cercetării 200 de produse noi, tehnologii şi servicii româneşti în acest domeniu.

„Cele două saloane sunt un prilej de bilanţ la care putem vederea rezultatele concrete ale activităţii de cercetare şi idei concrete propuse de oameni care identifică probleme şi găsesc soluţii inovative”, a afirmat cu prilejul deschiderii saloanelor preşedintele ANCS, Dragoş Ciuparu.

Potrivit acestuia, organizarea simultană a celor două evenimente îi pune pe inventatori şi cercetători faţă în faţă cu industria, reprezentată prin importante firme producătoare româneşti şi străine.

La Salonul Inventika sunt prezente vehiculul subacvatic autonom, diferite produse fără gluten, ecrane antiradiaţie pentru telefoanele mobile, dispozitive de deplasare cu consum minim de carburant sau energie electrică ale inventatorului Iustin Capră, solniţa electrică, capcana pentru şoareci, ciocanul românesc cu coadă telescopică şi jucăria fantezie, toate ale inventatorului Ion Vâlcu.

Salonul Inventika beneficiază de susţinerea Camerei de Comerţ şi Industrie a României şi a Camerei de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti.

Inventatorii participanţii beneficiază de sprijinul profesional şi competent al Oficiului de Stat pentru Invenţii şi Mărci-OSIM Bucureşti.

Continuând iniţiativa din anul precedent, în Salonul Inventika 2011 a fost organizată o secţiune dedicată tinerilor inventatori, grupaţi în „Salonul Tinerilor Inventatori”, eveniment aflat la cea de-a doua ediţie şi realizat în colaborare cu Unitatea Executivă pentru Finanţarea Învăţământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării şi Inovării (UEFISCDI). Se urmăreşte astfel încurajarea tinerilor elevi şi studenţi români să creeze, să inventeze şi mai ales stimularea lor de a-şi prezenta realizările, atât în faţa specialiştilor, cât şi în faţa presei, a publicului vizitator.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.