Tot mai multe boli de metabolism şi nutriţie. Ce are de gând să facă ministrul sănătăţii?

1

Ministrul sănătăţii, Ladislau Ritli, a subliniat, vineri (07 octombrie 2011), în intervenţia sa la o conferinţă organizată de Tarus Media, că în cazul bolilor, un accent important trebuie pus pe prevenţie.

Acesta a reliefat că în ultima vreme se înregistrează o creştere a numărului de cazuri la bolile de metabolism şi nutriţie, ceea ce implică nişte costuri mari pentru sistemul de sănătate şi atunci trebuie insistat pe prevenţie.

Ministrul sănătăţii s-a arătat îngrijorat şi de creşterea numărului de cazuri de obezitate în rândul copiilor, boală care la copii este mult mai greu de tratat, pentru că abordarea terapeutică afectează procesul de creştere.

În cadrul strategiei Ministerului Sănătăţii, bolile cronice ocupă un loc important, o atenţie mare acordându-se factorilor de risc, monitorizării acestora, a subliniat ministrul sănătăţii.

El a adăugat că prevenţia şi imunizarea populaţiei şi a copiilor, screeningul pentru diferite boli, respectiv cancerul de col uterin, care trebuie să aibă o valoare practică, sunt în atenţia ministerului.

În ceea ce priveşte bolile rare, Ladislau Ritli a spus că acestea sunt foarte costisitoare ca programe şi trebuie, de asemenea, pus accentul pe prevenţie.

”Comisia de oncologie a propus o nouă strategie care implică demararea unei campanii de informare privind conştientizarea factorilor de risc în populaţie”, a menţionat oficialul, care a subliniat necesitatea educării populaţiei şi a întăririi reţelei şcolare.

Potrivit lui Ladislau Rittli, programele naţionale de sănătate au finanţare de la stat până la sfârşitul anului.

Referindu-se la taxa clawback, ministrul sănătăţii a afirmat că în funcţie de cum funcţionează lucrurile, ”vor putea fi ajustate prin diferite mecanisme”.

Citește și
1 Comentariu
  1. Maria spune

    Pe ministrul sanatatii il doare in pix si nici macar acolo de bolile romanilor, asa ca banii din sanatate se vor duce tot la partid, ca sa se finanteze alegerile din 2012. „Romanii pot sa crape linistiti!”–din gandirea social politica a presedintelui basescu si asecuritatii romane libere

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.