EUR
4,74 RON
(0%)
USD
4,20 RON
(0%)
GBP
5,41 RON
(-0.02%)
CHF
4,18 RON
(-0.01%)
AUD
3,00 RON
(-0.01%)
CAD
3,17 RON
(-0%)
BGN
2,42 RON
(0%)
RUB
0,06 RON
(0%)
ZAR
0,30 RON
(-0.03%)
BRL
1,13 RON
(-0.03%)
CNY
0,62 RON
(0%)
INR
0,06 RON
(-0.01%)

Laszlo Borbely crede că subiectul reorganizării teritoriale trebuie închis până după alegeri

0

Subiectul privind reorganizarea teritorială trebuie închis până după alegeri, întrucât până atunci nu există condiţiile pentru o astfel de reorganizare”, a declarat, vineri (07 octombrie 2011), vicepreşedintele politic al UDMR, Laszlo Borbely într-o conferinţă de presă susţinută la Târgu Mureş.

„În momentul de faţă credem că acest subiect trebuie închis în sensul în care acum, până la alegeri nu sunt create condiţiile pentru a reorganiza teritorial România. După alegeri e altceva, se poate discuta şi înainte de alegeri şi să se cadă la o înţelegere dacă este o variantă viabilă pentru colegii din coaliţie, dar nu se poate face înainte de alegeri şi noi atunci am zis mai bine să închidem subiectul pentru că atunci în fiecare săptămână vin nu ştiu câte variante. Sincer, noi oficial, nici nu avem aceste variante”, a arătat Borbely.

Politicianul a subliniat că trebuie analizat şi trebuie văzut câte legi trebuie modificate pentru a reorganiza teritorial ţara şi că nu ar fi indicat să se intre în campania electorală pentru alegerile de anul viitor cu aceste neclarităţi.

„Noi nu putem intra în alegeri – aţi văzut deja e o atmosferă de pre-campanie – nu putem noi intra în alegeri cu aceste semne întrebare. Trebuie discutat, chiar dacă e nevoie, ştiu eu sau dacă există posibilitate şi se înţeleg toţi cei din coaliţie, dar numai după alegeri. Noi am avut o altă propunere şi acest lucru e prevăzut în Protocolul cu PDL, UNPR şi cu minorităţile – acele regiuni economice. Noi avem o lege depusă în Parlament, care se poate face imediat de exemplu (…). Noi în Protocolul cu colegii din coaliţie nu avem nimic prevăzut de reorganizarea teritorială”, a subliniat reprezentantul UDMR.

Laszlo Borbely a sugerat astfel colegilor de coaliţie să se ţină de protocol şi să se ocupe de alegeri.

„Haideţi să ne ţinem de Protocolul coaliţiei, să ne ocupăm de alegeri, de legea alegerilor, care toată lumea trebuie să ştie cum vor fi aceste alegeri organizate, comasate sau separat, cum va arăta legea alegerilor generale şi atunci restul lucrurilor care nu le putem rezolva acum să mai lăsăm ceva şi după 2012”, a accentuat Borbely.

loading...

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.