Propunere de lege în Florida privind revenirea la concursul de „aruncat pitici” în baruri

Un congresman republican din Florida a prezentat săptămâna aceasta un proiect de lege privind revenirea la concursul de aruncat pitici în localurile nocturne ale statului.

Piticii îmbrăcaţi în costume amuzante şi rezistente, dotaţi cu o casca de protecţie, sunt aruncaţi cât mai departe posibil pe saltele sau izbiţi de pereţi capitonaţi, spre amuzamentul consumatorilor din baruri, notează vineri (07 octombrie 2011) ziarul La Vanguardia.

Iniţiativa congresmanului Ritch Workman are drept scop promovarea oportunităţilor de muncă pentru această categorie de persoane. Totuşi sunt mulţi cei care critică această practică, considerând-o „primitivă şi periculoasă”, care a fost importată din Australia şi a cunoscut o scurtă perioadă de „glorie” în Florida, înainte de a fi interzisă în 1989.

Potrivit lui Workman este vorba de „o misiune pentru a înlătura restricţiile nenecesare impuse libertăţilor cetăţenilor şi care sunt un exemplu că guvernul acţionează ca un Big Brother”, drept referire la cartea publicată în 1984 de George Orwell.

Congresmanul a considerat că această interdicţie îi împiedică pe mulţi pitici „să ocupe un loc de muncă pe care ar fi fericiţi să-l aibă. În această economie sau în oricare alta, de ce să-i împiedicăm să exercite o profesie bine plătită?”, s-a întrebat el retoric.

Totuşi el a recunoscut că nu ar „obliga pe nimeni să accepte această ocupaţie”. „Cred că este stupidă şi respingătoare. Dar nu este de competenţa statului să decidă dacă cineva vrea să facă sau nu acest lucru”, a subliniat Workman, al cărui proiect de lege poarte numele „Să nu lăsam în spate niciun pitic aruncat”.

Proiectul a fost respins de preşedintele asociaţiei Little People of America din SUA, Robert Van Etten, care a declarat că această practică este periculoasă şi duce la accidentări iar astfel de spectacole de prost gust sunt jignitoare pentru cei care le prestează. În opinia sa, statul Florida ar face un pas înapoi dacă ar vota ridicarea acestei restricţii.

„Este un lucru care scoate tot ce-i mai rău dintr-o persoană şi se focalizează spre persoanele cele mai vulnerabile”, a subliniat Van Etten. La rândul său, directorul acestei organizaţii din Florida, David Dodge, a avertizat că este „înaltă” posibilitatea ca aceste persoane cu handicap să rămână paralizate şi a deplâns faptul că piticii ar putea fi folosiţi ca obiecte de antrenament într-o practică „denigrantă”.

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.