„Bebeluşul”-ţestoasă este de 3.000 de ori mai mic decât mama lui – vezi FOTO

0

– Acest pui de ţestoasă Galapagos nou-născut pare minuscul când stă alături de mama lui, care este de 3000 de ori mai mare.

Puiul cântărea doar 87 de grame atunci când s-a născut şi va avea nevoie de 30 de ani ca să ajungă la aceleaşi dimensiuni ca mama sa, care are 256 de kilograme, relatează Daily Mail.
Îngrijitorii nu vor şti dacă e femelă sau mascul decât peste câţiva ani, aşa că i-au dat un nume neutru, care se potriveşte indiferent de sexul broscuţei: NJ. Ţestoasa, care este de-abia de mărimea piciorului mamei sale, poate trăi până la 150 de ani.

Mama ţestoasă a devenit mamă pentru prima dată la vârsta de 90 de ani şi va avea un rol important în „educaţia” celui mic.

Imediat ce ţestoasele Galapagos se nasc acestea sunt lăsate să se îngrijească singure.
Cel mic este lăsat să cutreiere în ţarcul său şi muşcă din fructe şi flori la grădina zoologică Taronga Western Plains din New South Wales, Australia.

Îngrijitoarea Jennifer Conaghan a spus: „Ţestoasele Galapagos pot trăi între 100 şi 150 de ani aşa că ne aşteptăm ca NJ să rămână prin preajmă mult timp după ce noi nu o să mai fim”.

În ultimii zece ani, grădina zoologică a depus toate eforturile pentru ca ţestoasele Galapagos să se înmulţească. „Există doar câteva grădini zoologice în toată lumea care au avut succes la înmulţirea acestei specii. Momentan, mai avem şi alte ouă în incubator”.

Incubaţia ouălor este extrem de dependentă de temperatură şi, odată ce femela depune ouăle, perioada de incubaţie poate fi între 3 şi 5 luni. NJ a cântărit doar 87 de grame ceea ce a reprezentat 0,00034 % din dimensiunile mamei sale.
„Ţestoasele Galapagos au o personalitate puternică, însă, la fel ca orice lucru ce are legătură cu ele, nimic nu se întâmplă repede, aşa că trebuie să avem răbdare pentru a putea fi martori la diferite schimbări în viaţa micuţului”, a adăugat Jennifer Conaghan.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.