EUR
4,75 RON
(-0.07%)
USD
4,20 RON
(-0.1%)
GBP
5,45 RON
(-0.57%)
CHF
4,18 RON
(-0.04%)
AUD
2,99 RON
(+0.31%)
CAD
3,16 RON
(+0.21%)
BGN
2,43 RON
(-0.07%)
RUB
0,06 RON
(-0.16%)
ZAR
0,30 RON
(+0.02%)
BRL
1,13 RON
(-0.39%)
CNY
0,62 RON
(-0.16%)
INR
0,06 RON
(-0.21%)

Putin ar urma să-şi înainteze oficial candidatura la prezidenţiale în noiembrie

0

Premierul rus Vladimir Putin urmează să-şi înainteze oficial candidatura la postul de preşedinte în a doua parte a congresului partidului său Rusia Unită, care ar putea să aibă loc până la alegerile parlamentare din 4 decembrie, scriu ziarele moscovite de joi (06 octombrie 2011).

Putin ar recurge la acest scenariu în scop electoral, pentru a scoate din lâncezeală formaţiunea ce aspiră la o majoritate constituţională în Duma de Stat, camera inferioară a parlamentului rus.

Partea a doua a congresului Rusia Unită va avea loc până la alegerile parlamentare, scrie Kommersant. Administraţia prezidenţială şi guvernul nu exclud scenariul înaintării oficiale a candidaturii lui Vladimir Putin la postul de preşedinte.

Decizia finală va fi adoptată în funcţie de mersul campaniei electorale a Rusiei Unite, în frunte cu preşedintele Dmitri Medvedev. Iniţial, a doua parte a congresului era planificată după legislativele din 4 decembrie.

Dar scenariul a fost modificat şi evenimentul ar putea avea loc la sfârşitul lunii noiembrie. Lista partidului la alegeri este condusă de preşedintele Dmitri Medvedev, iar implicarea lui Vladimir Putin în campania electorală – încă un discurs la congres – ar putea fi necesară în cazul în care formaţiunea ar începe să lâncezească.

După congresul Rusiei Unite din 24 septembrie, partidul aflat la putere a câştigat noi susţinători din rândul membrilor Rusiei Juste, notează oficiosul Izvestia. Decizia congresului de a susţine candidatura lui Putin la prezidenţialele din martie 2012 nu a fost de natură să modifice convingerile susţinătorilor şi rivalilor tandemului.

„Cei care şi înainte aprobau activitatea lui Medvedev au rămas fie la aceeaşi opinie şi după congres, fie şi-au schimbat părerea în bine. Cei cărora Medvedev nici înainte nu le plăcea, nici decizia luată (de a nu mai candida pentru al doilea mandat – n.r.) nu le-a convenit. Rezultă că el nu şi-a dezamăgit susţinătorii prin hotărârea adoptată”, a afirmat directorul centrului de sondare a opiniei publice VIŢOM, Valeri Fiodorov, comentând un sondaj.

loading...

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.