EUR
4,74 RON
(0%)
USD
4,20 RON
(+0.24%)
GBP
5,41 RON
(-0.32%)
CHF
4,17 RON
(+0.15%)
AUD
3,00 RON
(-0.17%)
CAD
3,17 RON
(+0.06%)
BGN
2,42 RON
(+0.06%)
RUB
0,06 RON
(-0.27%)
ZAR
0,30 RON
(-0.05%)
BRL
1,13 RON
(-0.24%)
CNY
0,62 RON
(+0.26%)
INR
0,06 RON
(+0.15%)

Reluarea exporturilor de carne de pasăre către Rusia, discutată de miniştrii român şi rus ai agriculturii

0

Reluarea exporturilor de carne de pasăre din România către Federaţia Rusă şi posibilitatea vânzării mai multor produse româneşti pe piaţa rusă au fost discutate joi (06 octombrie 2011) de către ministrul român al agriculturii, Valeriu Tabără, cu omologul său de la Moscova, Elena Skrânnik.

Rusia a ridicat pe 13 iulie embargoul impus la 1 ianuarie 2007 asupra importurilor de păsări vii, ouă, carne de pasăre şi produse din carne de pasăre, dar achiziţiile propriu-zise nu au fost reluate.

„Am stabilit ca agenţii economici ruşi să vină în perioada următoare în România pentru a participa la acreditarea unor abatoare, aceasta fiind procedura pentru toatele statele care exportă în Federaţia Rusă. Noi nu avem probleme. Toate sectoarele noastre sunt la nivelul Uniunii Europene”, a declarat Valeriu Tabără.

De asemenea, ministrul Valeriu Tabără a subliniat la Moscova că România urmăreşte reluarea exporturilor de carne de porc către Rusia, urmând ca elementele sanitar-veterinare necesare să fie stabilite ulterior.

El a mai spus că în primele şase luni ale anului curent exportul produselor agroalimentare în Federaţia Rusă a crescut de două ori faţă de perioada similară a anului trecut.

„Suntem pe un drum foarte bun şi am vrea să amplificăm cantităţile exportate de legume, fructe, produse zootehnice”, a spus Valeriu Tabără, fără a preciza despre ce cantităţi este vorba.

Valeriu Tabără va participa, la Moscova, la prima reuniune a miniştrilor agriculturii ai statelor membre în Organizaţia pentru Cooperare Economică la Marea Neagră (OCEMN), care se va desfăşura în perioada 7 – 8 octombrie .

Prima întâlnire a miniştrilor agriculturii are ca scop evaluarea cooperării în domeniul agriculturii şi industriei alimentare a statelor membre OCEMN şi identificarea de noi modalităţi pentru dezvoltarea cooperării în această zonă.

Miniştrii prezenţi vor avea ocazia să dezbată direcţiile actuale şi aspecte legate de cooperarea regională în domeniul securităţii alimentare, al schimburilor comerciale prin simplificarea procedurilor şi, de asemenea, facilitarea cooperării dintre instituţiile relevante pentru a crea un mediu favorabil în vederea iniţierii unor proiecte şi programe comune.

loading...

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.