EUR
4,84 RON
(0%)
USD
4,30 RON
(0%)
GBP
5,37 RON
(0%)
CHF
4,55 RON
(-0.09%)
BGN
2,47 RON
(0%)
BYN
1,76 RON
(0%)
CAD
3,17 RON
(+0.2%)
RSD
0,04 RON
(0%)
AUD
2,99 RON
(0%)
JPY
0,04 RON
(0%)
CZK
0,18 RON
(-0%)
INR
0,06 RON
(0%)

S&P a retrogradat băncile cheie ale grupului Dexia cu o treaptă şi le-a plasat sub supraveghere

Agenţia de evaluare financiară Standard & Poor’s Ratings Services a coborât, vineri (07 octombrie 2011), cu o treaptă, ratingurile pentru datoriile pe termen lung şi termen scurt atribuite entităţilor cheie din grupul bancar franco-belgian Dexia, citând dificultăţi în obţinerea de finanţare de pe pieţe şi necestitatea creşterii garanţiilor, informează un comunicat de presă.

S&P a precizat că a retrogradat la „A-/A-2” de la „A/A-1” băncile Dexia Credit Local, Dexia Bank and Dexia Banque Internationale a Luxembourg, care împreună reprezintă peste 90% din activele consolidate ale Dexia S.A. În plus, aceste ratinguri au fost plasate sub supraveghere cu implicaţii în curs de de dezvoltare.

„Retrogradarea reflectă viziunea noastră potrivit cărora tensiunile de pe piaţa interbancară au limitat accesul Dexia pe pieţele de finanţare. În plus, retrogradările iau în calcul viziunea nostră că grupul se confruntă cu o creştere a garanţiilor pentru operaţiunile de hedging” informează S&P.

„Ne aşteptăm să soluţionăm plasarea sub supraveghere după ce vom avea mai multe informaţii cu privire la impactul restructurării asupra operaţiunilor bancare ale Dexia precum şi mai multe detalii cu privire la sprjinul pe care at puea să-l ofere guvernele francez şi belgian”, adaugă S&P.

Boardul Dexia urmează să se reunească sâmbătă la Paris pentru a supune la vot un plan de restructurare, după ce guvernele francez şi belgian au promis că garantează finanţarea în condiţiile scăderii dramatice a acţiunilor grupului.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata