Spania alătură baza militară de la Rota scutului antirachetă al NATO

0

Baza militară spaniolă de la Rota, din Cadiz, va primi componenta navală a scutului NATO antirachetă, scriu joi (06 octombrie 2011) cele mai importante cotidiene spaniole. Acestea scriu că din 2013 aici vor ajunge nave americane şi 1.100 de militari.

Rota găzduieşte principala bază navală a scutului antirachetă al NATO, arată El Pais, cotidianul care a anunţat iniţial această informaţie. Publicaţia mai scrie că ştirea oficială a fost anunţată la Bruxelles de către premierul spaniol José Luis Rodríguez Zapatero.

Zapatero îşi completează schimbările şi Spania intră în scutul antirachetă, relatează cotidianul ABC. Pe prima pagină a ediţiei de joi, acesta arată că Rota va servi drept bază pentru patru nave americane şi pentru 1.100 de militari începând din 2013.

Zapatero îmbrăţişează NATO şi se alătură scutului antirachetă, scrie de asemenea cotidianul La Razon, adăugând că premierul spaniol a dat asigurări că, odată cu sosirea la baza militară spaniolă a patru nave şi 1.100 de soldaţi, vor fi create 1.000 de locuri de muncă.

Spania alătură baza de la Rota scutului antirachetă al NATO, anunţă la rândul său şi El Periodico de Catalunya. Şi această publicaţie scrie că premierul spaniol a dat asigurări că navele americane vor sosi la baza militară menţionată din 2013, iar operaţiunea va servi la crearea a 1.000 de locuri de muncă în regiune.

Spania va fi un partener cheie pentru scutul antirachetă al aliaţilor, consideră cotidianul Publico. Şi acesta scrie despre sutele de militari americani şi despre navele de război care vor ajunge aici din 2013, aşa cum a anunţat premierul spaniol.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.