Tramvai nou românesc făcut cu Siemens. Va merge prin Bucureşti.

1

– Prototipul pentru Bucureşti este  construit pe jumătate  în uzina Regiei de Transport. Va avea patru burdufuri şi ar putea circula pe cele mai aglomerate trasee din Capitală.

Tramvaiul Imperio, rezultatul colaborării dintre Astra Vagoane Arad şi Siemens va fi testat în Bucureşti în primăvara următoare urmând, apoi, a se decide dacă RATB este interesat de achiziţionarea lui, a spus, pentru MONEY.RO, Valer Blidar, patronul companiei arădene. Tramvaiul va fi un prototip care în momentul de faţă este în producţie la Uzina Reparaţii Atelierele Centrale a Regiei de Transport Bucureşti cu care Astra Vagoane are o colaborare de la începutul acestui an. Acelaşi tramvai a circulat, deja, pe străzile din Arad şi este în curs de omologare. Tramvaiul pentru Bucureşti va avea o altă parte frontală, faţă de cel arădean pentru că se vrea a fi personalizat în funcţie de oraş.

Directorul RATB,  Adrian Criţ, a precizat că orice achiziţie se face doar printr-o licitaţie publică.  Imperio de Bucureşti este, însă, produs în colaborare chiar cu RATB în aşa fel încât să se muleze de cerinţele Regiei. „Dacă va câştiga licitaţia, Imperio va fi introdus pe liniile foarte aglomerate precum 41, 32 şi 21”, spune acesta. Costul unui tramvai cu patru burdufuri şi o capacitate de 300 de călători este de circa 2 milioane de euro, scrie Money.ro.

loading...
Citește și
1 Comentariu
  1. BERBERU spune

    IMPERIO va circula NU „pe liniile cele mai aglomerate” ci pe liniile care nu au gropi, altfel, se va dezmembra intr-o saptamina. Infrastructura RATB este chiar sub standardele rominesti!.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.