EUR
4,76 RON
(-0.05%)
USD
4,20 RON
(-0.13%)
GBP
5,47 RON
(+0.13%)
CHF
4,20 RON
(-0.15%)
AUD
2,99 RON
(-0.56%)
CAD
3,18 RON
(-0.06%)
BGN
2,43 RON
(-0.04%)
RUB
0,06 RON
(-0.29%)
ZAR
0,30 RON
(-0.29%)
BRL
1,12 RON
(-0.79%)
CNY
0,63 RON
(-0.2%)
INR
0,06 RON
(-0.17%)

Victor Ponta: Fiscalitatea, contribuţiile sociale şi cheltuielile materiale -primele trei măsuri ale PSD la guvernare

0

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, vineri (07 octombrie 2011), că primele trei măsuri pe care le-ar lua partidul său când va ajunge la guvernare vizează fiscalitatea în trei trepte, reducerea contribuţiilor sociale şi reducerea la jumătate a cheltuielilor materiale ale instituţiilor de stat.

„Din punctul de vedere al măsurilor economico-fiscale, cred că trebuie introdus sistemul de fiscalitate pe care noi l-am lansat, acela cu trei trepte, cred că trebuie reduse cotele de contribuţie la asigurările sociale şi cred că trebuie reduse la jumătate, din prima zi a guvernării, cheltuielile cu bunuri şi servicii ale instituţiilor publice centrale şi locale. M-am gândit acum pe loc la cele trei pe care le consider cele mai importante, dar vă spun sincer, am suficientă experienţă în domeniul administrativ ca să nu pretind că dacă iei trei măsuri deodată tot statul român va funcţiona bine. Trebuie să ai o anumită strategie şi trebuie să o pui în practică. La fel de importantă şi utilă este reducerea TVA la produsele agricole”, a precizat Victor Ponta într-o conferinţă de presă susţinută la sediul PNL Cluj.

El a adăugat că este necesară şi restructurarea sistemului bugetar şi disponibilizarea celor angajaţi pe criterii politice.

„Trebuie să dăm afară în primul rând cei 6.500 -acum s-au mai înmulţit- de oameni care au fost angajaţi pe criteriu pur politic. Eu nu cred că cei 6.500 de şefi de la PDL şi UNPR trebuie să-i schimbăm din funcţie şi să punem PSD-işti şi PNL-işti. Nu! Trebuie să desfiinţăm cele 6.500 de posturi. Cred că trebuie să desfiinţăm şi putem să continuăm cu restructurarea sectorului bugetar, dar atenţie!: niciodată, cel puţin cât va fi PSD la guvernare, nu se fac reducerile de la sănătate, educaţie şi poliţie. Acestea trei nu!. Din toate celelalte poţi să faci restructurări. Guvernul Boc n-a redus de nicăieri decât de la profesori, medici şi poliţişti”, a completat Victor Ponta.

loading...

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.