EUR
4,76 RON
(-0.05%)
USD
4,20 RON
(-0.13%)
GBP
5,47 RON
(+0.13%)
CHF
4,20 RON
(-0.15%)
AUD
2,99 RON
(-0.56%)
CAD
3,18 RON
(-0.06%)
BGN
2,43 RON
(-0.04%)
RUB
0,06 RON
(-0.29%)
ZAR
0,30 RON
(-0.29%)
BRL
1,12 RON
(-0.79%)
CNY
0,63 RON
(-0.2%)
INR
0,06 RON
(-0.17%)

Victor Ponta: Trebuie regândită legea investiţiilor străine şi schimbat Codul muncii

0

Preşedintele PSD, Victor Ponta, consideră că legea investiţiilor străine în România trebuie schimbată, la fel cum trebuie modificat şi actualul cod al muncii.

Liderul PSD a declarat cu ocazia unei vizite făcute joi (06 octombrie 2011) la Jucu de Sus că şi investitorii români trebuie să primească din partea statului aceleaşi facilităţi pe care le primesc investitorii străini.

„Cred că trebuie regândită legea investiţiilor străine în România, cred că facilităţile care sunt acordate – şi e bine că sunt acordate- investitorilor străini trebuie să fie acordate în egală măsură şi unui investitor român. Dacă asfaltăm un drum pentru un investitor străin, e foarte bine, dacă o facem pentru un investitor român ajungi la DNA. Lucrul acesta e absolut anormal, dincolo de tot ceea ce păţeşte orice firmă românească, care este în fiecare zi călcată de controale şi chemată la partidul de guvernământ să sprijine campania”, a declarat Victor Ponta.

De asemenea, el a spus în faţa a circa 200 de persoane din Jucu de Sus că trebuie să fie făcute şi alte schimbări.

„Trebuie să reparăm nişte legi. Noi ne-am opus schimbărilor de la Codul muncii, nu pentru că eram în opoziţie, ci pentru că n-am crezut în ceea ce ne spunea primul ministru, că dacă o să se schimbe Codul muncii o să vină mai mulţi investitori. Uitaţi-vă că n-au venit mai mulţi investitori, pleacă mai uşor investitorii pentru că nu mai au nicio obligaţie faţă de angajaţi. Cred că un nou cod al muncii care să-l ajute şi pe cel care investeşte, dar şi pe cel care e angajat… Noi l-am trecut deja de Senat, sper la Camera deputaţilor să-l schimbăm. Al doilea lucru: cred că trebuie să spunem într-o lege foarte clară ce avantaje şi ce facilităţi dăm celor care creează locuri de muncă, străini sau români, dar trebuie să existe şi partea a doua: ce plătesc ei dacă nu se ţin de cuvânt şi dacă pleacă. Nu poţi doar să dai dacă nu ceri. Nu poţi doar să primeşti dacă nu răspunzi şi tu”, a subliniat preşedintele PSD.

Victor Ponta crede că investitorii români şi cei care creează locuri de muncă ar trebui să fie sprijiniţi, poate chiar mai mult decât cei străini.

„Eu mă bucur când o firmă mare vine în România şi creează locuri de muncă, dar cel mai tare mă bucur când o firmă românească creează locuri de muncă. Pentru străini întotdeauna noi facem mai mult decât pentru români, nu ştiu de ce. Dacă vine un străin îi facem drum, îi dăm facilităţi, dacă vine un român să facă şi el acelaşi număr de locuri de muncă, îi trimitem controale, îl punem să treacă pe la partid să dea bani, îl punem să facă toate relele din lume până pleacă. Eu cred că românul care investeşte în România nu pleacă; aici are familia, aici are casa, aici are tot ceea ce-l legă de ţară. Trebuie să avem şi firme străine, dar cred că cel mai mult trebuie să avem grijă de firmele românilor şi de firmele româneşti şi trebuie să nu-i mai obligăm pe români să treacă printr-o mulţime de lucruri prin care străinii nu trec. Eu vreau să fim primitori pentru străini, dar nu vreau să fim răi cu românii noştri”, a menţionat Victor Ponta.

Aproximativ 200 de persoane au participat joi la un miting organizat de PSD în localitatea Jucu de Sus, în semn de susţinere a disponibilizaţilor de la Nokia. Preşedintele PSD a declarat în faţa participanţilor că nu a venit să critice nici Guvernul, nici Nokia, ci pentru a găsi soluţii ca asemenea lucruri să nu se mai întâmple.

„N-am venit nici să critic Guvernul actual – nu cred că ne foloseşte la ceva – nu să-i critic pe cei de la Nokia, nici să vă ţin un discurs politic, că nu vă ajută. Am venit să vă întreb ce trebuie făcut în viitor, pentru ca oamenii să-şi ţină mai uşor locurile de muncă, cum să facem în viitor să gândim bine, să primim pe toată lumea în România, dar să ne gândim, în primul rând, la cei care rămân aici în România. (…) Să vă gândiţi dumneavoastră să-mi spuneţi ce soluţii putem adopta pentru ca fiecare dintre dumneavoastră să ştie că, măcar pentru o perioadă de timp, are un loc de muncă mai bine plătit şi mai sigur”, a spus Victor Ponta.

La miting au participat lideri judeţeni ai organizaţiilor clujene ale PSD şi PNL, parlamentari ai celor două partide, fiind prezent şi fostul ministru de Interne Ioan Rus.

loading...

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.