Cea mai periculoasă pasarelă din lume, El Camino del Rey

0

Amatorii de senzaţii tari pot alege Spania pentru o porţie serioasă de adrenalină. În provincia Malaga se află El Camino del Rey sau Drumul Regelui, cea mai periculoasă pasarelă din lume. Cu toate ca lipsesc bucati mari de beton din ea si pe alocuri nu exista vreo balustrada, companiile de turism o promoveaza neoficial.

Pasarela “El camino del Rey”(“Drumul regelui”) din Spania, provincia Malaga, are o latime de un metru sau jumatate de metru in unele parti.

Cu toate ca in anul 2000 a fost inchisa deoarece 4 persoane si-au pierdut viata, agentiile de turism organizeaza neoficial plimbari pe pasarela. Singurele conditii sunt ca turistii sa aiba peste 12 ani si sa nu le fie rau de inaltime.

Pasarela reprezinta drumul care duce catre canionul El Chorro din apropiere de Alora, Malaga, si a fost construita in anul 1901 pentru a face legatura intre doua hidrocentrale, iar in anul 1921 a fost denumita Drumul Regelui, dupa ce regele Alfonso al XIII lea a traversat-o pentru inaugurarea barajului Conde Del Guadalhorce, pasarela fiind folosita mai inainte de acest lucru de muncitorii care lucrau la amenajarea pentru turisti a cascadelor Chorro si Gaitanejo.

Pasarela a intrat într-un program de reabilitare în 2006, însă lucrările nu au fost finalizate nici până în prezent, scrie Daily Mail.

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.