EUR
4,76 RON
(+0.1%)
USD
4,20 RON
(+0.11%)
GBP
5,55 RON
(+0.19%)
CHF
4,23 RON
(+0.05%)
AUD
2,98 RON
(-0.16%)
CAD
3,13 RON
(-0.01%)
BGN
2,43 RON
(-0.04%)
RUB
0,07 RON
(-0.65%)
ZAR
0,29 RON
(-0.98%)
BRL
1,09 RON
(-1.08%)
CNY
0,63 RON
(+0.01%)
INR
0,06 RON
(-0.28%)

Cele mai lungi tălpi din lume – 38 cm

0
Primul lucru care se remarcă la întâlnirea cu Brahim Takioullah nu sunt picioarele, ci înălţimea ieşită din comun. El măsoară 2,46 m, dar cele care l-au făcut celebru sunt totuşi tălpile, cele mai mari din lume, potrivit 7sur7.be. Judecătorii de la Cartea Recordurilor au venit în Franţa să constate şi să confirme acest lucru în Guinness Book.

Talpa lui stângă are 38,1 cm, iar dreapta, 37,5 cm.

Tânărul marocan de 29 de ani, care locuieşte într-un cartier de la periferia Parisului, stârneşte curiozitatea trecătorilor. ‘Sunteţi cel mai înalt om din lume?’, este întrebat adesea. Lucrurile sunt totuşi complicate pentru el: îi este greu să stea drept, în picioare, în micul apartament în care stă cu mama lui, trebuie să se îndoaie serios ca să încapă într-un taxi sau când ia metroul.

Nimeni nu s-a preocupat de înălţimea lui până la 18 ani, când un medic de la şcoală i-a prescris analize ale sângelui. ‘Mi-a fost diagnosticată o boală foarte rară, numită acromegalie’, a spus el AFP. Brahim are o tumoare benignă a hipofizei, care secretă astfel hormoni de creştere în exces. Aceste afecţiuni pot fi tratate numai chirurgical.

Când şi-a terminat studiile universitare de geografie, era atât de mare încât se apropia de înălţimea turcului Sultan Kosen, 2,51 m, care deţine recordul mondial. Brahim continuă să crească, dar în ritm mult mai lent şi nu va ajunge probabil la 2,51 m.

El însuşi a luat legătura du Guinness Book, spunând că ar fi mândru dacă i s-ar recunoaşte mărimea tălpilor, chiar dacă acest lucru îi dă bătăi de cap în viaţa de zi cu zi. ‘Am mari dificultăţi cu încălţămintea, trebuie să comand pe măsură. Sunt foarte scumpe’, spune el. Merge regulat la un ortoped, care i-a făcut încălţăminte măsura 58.

Brahim a fost operat prima dată în Maroc, însă intervenţia n-a înlăturat complet tumoarea. El speră ca celebritatea pe care i-o va aduce înscrierea în Cartea Recordurilor să-l ajute să găsească sprijinul de care are nevoie. ‘Recordul lui va fi cunoscut în toată lumea şi unii specialişti îi vor veni poate în ajutor’, a spus Craig Glenday de la Cartea Recordurilor.

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.