Datoria nemţilor către România: Poziţia şocantă a statului – S-a refuzat negocierea pentru recuperarea ei?

Continuam seria materialelor pe tema presupusei datorii pe care Germania ar avea-o către România cu răspunsul pe care Sebastian Vlădescu l-a dat unei organizaţii din România care şi-a propus să facă demersuri pentru elucidarea cazului.

În afară de doctorul în economie Radu Golban, există o organizaţie din România care a solicitat răspunsuri oficiale atât părţilor române implicate cât şi celor germane. O parte din documente au ajuns şi la Capital. Interesant este răspunsul dat de către ministerul de Finanţe în 2010, când era ministru Sebastian Vlădescu.

Citeste si:  Suedia a câştigat concursul Eurovision 2012. România - locul 12

„A fost cercetată atât Arhiva BNR, cât şi literatura de specialitate referitoare la relaţiile financiare şi comerciale româno-germane în perioada 1939-1944, ajungându-se la concluzia că statul german nu are obligaţii economico-financiare faţă de România”, scrie în răspunsul lui Vlădescu din august 2010, răspuns în care se precizează totuşi că instituţia este interesată de acest subiect: „Dacă în urma studiilor Dvs. vor apărea noi date, vă rugăm să nu ezitaţi să le împărtăşiţi şi instituţiei noastre”.

De asemenea, oficialul organizaţiei, care a dorit să-şi păstreze anonimatul, ne-a declarat că s-a încercat o negociere pentru România în favoarea recuperării datoriei, însă guvernul român ar fi refuzat să înceapă aceste negocieri,  scrie Capital.ro.

Citește și
1 Comentariu
  1. lulyk spune

    pai nu i mai simplu sa retezam din pensiile la amaratii de pensionari si muncitorilor sa nu le mai dam salarii ci doar neste portzioare de mancare?magarii ce sunt…

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close