EUR
4,76 RON
(-0.15%)
USD
4,19 RON
(+0.03%)
GBP
5,46 RON
(-0.24%)
CHF
4,19 RON
(-0.26%)
AUD
3,00 RON
(-0.44%)
CAD
3,18 RON
(-0.63%)
BGN
2,43 RON
(-0.12%)
RUB
0,06 RON
(-0.62%)
ZAR
0,30 RON
(-0.56%)
BRL
1,13 RON
(+0.12%)
CNY
0,62 RON
(-0.57%)
INR
0,06 RON
(-0.24%)

DNA a pus-o sub acuzare pe judecătoarea ÎCCJ Iuliana Puşoiu

0
Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au pus-o sub acuzare, vineri, pe judecătoarea Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) Iuliana Puşoiu pentru trafic de influenţă, în dosarul preşedintelui Secţiei de contencios administrativ din cadrul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Gabriela Bârsan.

Aceasta s-a prezentat şi ea, vineri, pentru a fi audiată la DNA.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au efectuat în noaptea de joi spre vineri percheziţii la locuinţele a două judecătoare de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Gabriela Bârsan şi Iuliana Puşoiu.
Solicitarea de încuviinţare a percheziţiilor a fost prezentată joi Secţiei pentru judecători a CSM de către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie.

Cele două judecătoare ar fi primit drept mită de la un om de afaceri excursii în Indonezia şi mai multe cadouri, pentru ca în schimb să judece rapid mai multe dosare ale acestuia aflate pe rolul Secţiei de contencios administrativ şi fiscal de la Curtea Supremă.

Percheziţiile au avut loc la imobile situate pe b-dul Magheru din Bucureşti şi în localitatea Snagov, de unde au fost ridicate un calculator şi mai multe documente.

Gabriela Bârsan este soţia reprezentantului Romaniei la CEDO, judecătorul Corneliu Bârsan.
În prezent, Gabriela Bârsan este preşedinta Secţiei de Contencios-administrativ a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie şi a candidat la şefia Înaltei Curţi şi a Consiliului Superior al Magistraturii.

loading...

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.