Emil Boc: PDL nu a renunţat la planul de reorganizare administrativ-teritorială a ţării

0
Partidul Democrat Liberal (PDL) nu a renunţat la planul de reorganizare administrativ-teritorială a ţării, dar pentru îndeplinirea acestuia este nevoie de suportul Coaliţiei, a declarat, vineri (7 octombrie), la Timişoara, preşedintele PDL, Emil Boc.„Colegiul Director al PDL a decis să mandateze conducerea partidului pentru a continua discuţiile pe marginea reorganizării administrativ-teritoriale a ţării. PDL nu a renunţat la acest plan de reorganizare administrativ-teritorială a ţării. Evident, nu-l putem face singuri. Avem nevoie de suportul coaliţiei şi sunt convins că prin discuţii, în continuare, în cadrul coaliţiei, vom reuşi să mişcăm lucrurile în această direcţie”, a spus Emil Boc.Liderul PDL a menţionat că reorganizarea teritorială a ţării este importantă în contextul în care, în noua formulă, fondurile europene ar putea fi accesate mult mai uşor, chiar de către autorităţile locale.

„Cu cât vom face mai repede reorganizarea administrativ-teritorială, cu atât mai repede cei de la nivel judeţean vor putea merge direct la Bruxelles, să aducă mai mulţi bani pentru comunităţile lor.

Dacă nu vom înţelege acest lucru, vor rămâne, ca şi până acum, cu programe naţionale de la Bucureşti, care nu cunosc cel mai bine nevoile fiecărei comunităţi din teritoriu. (…) Acest lucru trebuie înţeles de către toţi, inclusiv de către partenerii noştri de la guvernare şi sunt convins că vom accentua acest lucru în perioada următoare. Dialogul este cheia soluţionării problemelor, şi în plan social şi în plan politic”, a conchis Emil Boc.

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.