Gheorghe Ialomiţianu: Nu ne-am propus să dăm oamenii afară din companiile de stat, vrem să lucreze pe profit

Reforma din companiile de stat nu trebuie să implice automat şi desfacerea unor contracte de muncă ale angajaţilor, a spus ministrul Gheorge Ialomiţianu, într-o declaraţie, după şedinţa BPN a PDL.

„Nu ne-am propus să facem reduceri în companii de stat, ne-am propus ca acestea să lucreze pe profit. Dacă în urma implementării programelor de restructurare rezultă şi reducerea de personal, asta va fi deciza. Dar prin programele de restructurare nu ne-am propus să dăm oamenii afară.

Se analizează implementarea reformelor în companiile de stat, aici trebuie să mai lucrăm, e un lucru important care va sta la baza politicii bugetare pe 2012. Pierderile de la companiile de stat se duc pe bugetul general consolidat şi îmi doresc să fie cât mai mici”, a declarat ministrul.

Acesta a ţinut să precizeze că solicitările opoziţiei privind majorarea deficitului pe 2012 nu se vor putea realiza pentru că ţinta de deficit de 3% este o obligaţie faţă de Comisia Europeană.

Ministrul a arătat că Guvernul este interesat să aloce bani pentru cât mai multe investiţii, aceasta fiind soluţia pe care Executivul o vede pentru a ieşi cât mai rapid din criza economică.

În ceea ce priveşte interesul investitorilor străini pentru România, el a declarat că a semnat 14 scheme de ajutor de stat pentru companii străine şi din România şi un acord de finanţare. „Sunt companii de nivel mijlociu, dar care contează foarte mult în crearea unor locuri de muncă, de a plăti impozite la bugetul de stat, am ajuns la 14, comparativ cu 2009 şi 2010, când erau 6 acorduri. În 2011 avem mai multe firme care solicită ajutor de stat, sunt firme străine şi din România”, a completat Ialomiţianu.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.