Laszlo Borbely (UDMR): Noi insistăm în continuare ca Statutul minorităţilor să fie adoptat în Parlament

Ministrul Laszlo Borbely, vicepreşedinte politic al UDMR, a declarat vineri că Uniunea insistă în continuare pe adoptarea de către Parlament a Statutului minorităţilor naţionale.

„Statutul minorităţilor este un angajament al coaliţiei care trebuia finalizat în 30 iunie. Nu s-a finalizat, am reînceput unele discuţii. Sunt de fapt două sau trei puncte care trebuie clarificate. (…) Colegii trebuie să vină să spună ce a mai rămas neclarificat şi noi insistăm în continuare să fie adoptat de Parlament”, a afirmat, într-o conferinţă de presă la Târgu Mureş, Laszlo Borbely.

Întrebat despre fixarea unui nou termen pentru adoptarea Statutului minorităţilor în Parlament, Borbely a subliniat că termenul de 30 iunie a fost depăşit.

La mijlocul lunii iulie, preşedintele Uniunii, Hunor Kelemen, declara că UDMR nu va face niciun fel de compromis în ceea ce priveşte Statutul minorităţilor naţionale, preferând să amâne dezbaterea acestui proiect de lege atât cât va fi necesar până când se vor găsi parteneri care să susţină adoptarea lui în forma propusă iniţial.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.