Lucrările hidrotehnice din zona Transfăgărăşanului vor continua, dar cu măsuri de protecţie a mediului speciale

Lucrările hidrotehnice efectuate în zona Transfăgărăşanului, pe râurile Capra, Buda şi Otic, vor continua, dar cu respectarea unor măsuri speciale de protecţie a mediului, a afirmat luni prefectul judeţului Argeş, Gheorghe Davidescu.

”Lucrările vor continua, fără discuţie, dar cu măsuri asiguratorii speciale. Este vorba de o arie naturală protejată de interes comunitar şi nu putem să neglijăm acest aspect. Mediul şi natura trebuie protejate la maxim şi regulile sunt pe măsură”, a declarat prefectul.

Davidescu a mai menţionat că nu a primit încă rezultatele finale ale controlului pe care l-a dispus în urmă cu două săptămâni în acest caz, întrucât sunt aşteptate şi poziţiile unor instituţii ale administraţiei centrale.

„Din păcate, nu am finalizat acest control, pentru că lucrurile sunt puţin mai sensibile şi mai complicate decât am crezut. Aici sunt implicate şi structuri centrale ale statului, cum este Ministerul Mediului, aşa că aşteptăm rezultatele finale de la aceste instituţii”, a explicat prefectul.

Lucrările de construire a unor microhidrocentrale pe râurile Capra, Buda şi Otic, situate în amonte de lacul de acumulare Vidraru de pe Argeş, au provocat în ultimele săptămâni proteste din partea unor organizaţii ecologiste.

Potrivit reprezentanţilor Asociaţiei Române de Mediu-1998, care au evaluat legalitatea modului în care se realizează construcţia salbei de 10 microhidrocentrale situate într-o arie protejată încadrată în reţeaua Natura 2000 ca sit de importanţă comunitară, lucrările din aceste zone se execută fără respectarea legislaţiei de mediu şi a actelor de reglementare primite, iar prin aceste autorizaţii nu sunt impuse anumite condiţii de execuţie, esenţiale pentru menţinerea echilibrului ecologic din zonă.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.