EUR
4,76 RON
(+0.1%)
USD
4,20 RON
(+0.11%)
GBP
5,55 RON
(+0.19%)
CHF
4,23 RON
(+0.05%)
AUD
2,98 RON
(-0.16%)
CAD
3,13 RON
(-0.01%)
BGN
2,43 RON
(-0.04%)
RUB
0,07 RON
(-0.65%)
ZAR
0,29 RON
(-0.98%)
BRL
1,09 RON
(-1.08%)
CNY
0,63 RON
(+0.01%)
INR
0,06 RON
(-0.28%)

Naşterea „iminentă” a bebeluşului Sarkozy va umbri alegerile primare ale socialiştilor

0
Ziua mult aşteptată a venirii pe lume a copilului cuplului Sarkozy ar putea fi duminică, având în vedere că evenimentul fericit, care va avea loc la clinica Muette din Paris, pare „mai mult decât iminent”, scrie site-ul Purepeople.fr, subliniind că, în faţa clinicii, poliţiştii au postat un anunţ de evacuare a maşinilor duminică dimineaţa, cu începere de la ora 9, relatează La Repubblica în ediţia de sâmbătă.

Potrivit site-ului menţionat, poliţiştii „au depus notificări oficiale pe parbrizele numeroaselor maşini ale paparazzilor şi fotografilor oficiali în care li se dă „ordin” să evacueze Rue Nicolo /strada clinicii/, la data de 9 octombrie, la ora 9 dimineaţa, în caz contrar, maşinile fiind ridicate”.

Toate acestea duc la concluzia că naşterea d-nei Bruni-Sarkozy este programată pentru duminică. Tocmai la timp pentru a umbri un eveniment cum este primul tur al alegerilor primare socialiste, ce urmează să-l aleagă pe adversarul socialist al lui Nicolas Sarkozy în cursa pentru Palatul Elysée. În plus, sugerează site-ul, încă din prima zi a anunţării sarcinii Carlei, copilul a fost poreclit „bebeluşul electoral”.

„Duminică seara – conchide Purepeople.fr – dacă se va naşte bebeluşul, se poate paria că jurnalele de ştiri se vor deschide cu informaţia „Carla mamă, Nicolas în culmea fericirii”, şi abia după aceea va fi dat numele candidatului socialist aflat în frunte în primul tur al primarelor” socialiste.

Amintind că fostul secretar al socialiştilor francezi, Francois Hollande, este favorit în primul tur de duminică, La Repubblica subliniază că acest tip de scrutin în două etape, pe 9 şi 16 octombrie, este inedit în Franţa, fiind vorba de alegeri primare de tip american, deschise tuturor francezilor şi nu doar, ca în 2006, militanţilor care sunt interesaţi de valorile stângii şi care sunt dispuşi să plătească un euro contribuţie la cheltuieli.

Socialiştii, care au câştigat toate scrutinele secundare după alegerea lui Sarkozy in 2007, inclusiv cele recente pentru reînnoirea locurilor în Senat, speră ca prin acest proces să-i confere legitimitate candidatului lor.

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.