Nu plec de la Ministerul Apărării Naţionale, susţine Gabriel Oprea

Preşedintele Uniunii Naţionale pentru Progresul României (UNPR), Gabriel Oprea, precizează, într-o declaraţie de presă transmisă vineri ,că nu pleacă de la Ministerul Apărării Naţionale, nu a luat şi nu ia în calcul abandonarea MApN.

”Întrucât speculaţiile întreţinute frenetic în ultima perioadă riscă să afecteze obiectivele instituţiei pe care o conduc, precizez foarte clar că nu am luat şi nu iau în calcul abandonarea MApN. Încă de la început, mi-am asumat mandatul Apărării cu maximă responsabilitate şi devotament, eu însumi fiind legat sufleteşte de această instituţie mai mult decât aş putea fi legat de oricare alta.

Sunt general în rezervă al Armatei României, sunt membru al acestei mari familii în care am crescut şi m-am format profesional şi, în acest context, responsabilitatea care mi-a fost încredinţată reprezintă o onoare ce nu poate fi pusă între paranteze de niciun fel de calcul politic”, precizează ministrul Apărării în declaraţia transmisă.

Gabriel Oprea respinge ”categoric” toate speculaţiile referitoare la o presupusă preluare a portofoliului Administraţiei şi Internelor sau a oricărui alt portofoliu ministerial şi spune că ”toate aceste minciuni sunt lansate cu intenţia vădită de a crea disensiuni în interiorul Coaliţiei şi de a provoca tensiuni în interiorul Guvernului”.

”Toate eforturile pe care le-am depus în slujba Armatei şi a militarilor activi, în rezervă sau în retragere arată că nu am avut şi nu am vreo intenţie de a părăsi Ministerul. Iar acest lucru este clar atât pentru cei care mă cunosc şi muncesc alături de mine, cât şi pentru toţi cei care privesc cu luciditate, decenţă şi inteligenţă activitatea mea în serviciul public.

Prin proiectele pe care le-am susţinut, am luptat pentru drepturile oamenilor din toate instituţiile ce alcătuiesc sistemul de securitate naţională, inclusiv pentru drepturile celor din MAI, pe care îi respect foarte mult. Şi voi continua să le susţin drepturile, pentru că vorbim despre instituţii fundamentale ale statului român. Dar asta nu înseamnă că voi pleca de lângă militari”, adaugă ministrul Oprea.

Preşedintele UNPR afirmă că parteneriatul care funcţionează între partidele Coaliţiei este unul real şi stabil.

”Coaliţia funcţionează corect, parteneriatul între partidele care formează coaliţia este unul real şi stabil, iar toate aceste tentative de destabilizare nu vor reuşi, oricât de bine ar fi plănuite. Nu plec de la Ministerul Apărării Naţionale şi voi repeta acest angajament ori de câte ori va fi nevoie.

Locul meu este alături de militari şi, atâta vreme cât premierul Emil Boc şi comandantul forţelor armate, preşedintele României Traian Băsescu, consideră că îmi fac datoria la minister, rămân ministru al Apărării Naţionale”, precizează ministrul Apărării în declaraţia sa.

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.