Nu se pot desfiinţa judeţele actuale, pentru că reprezintă anumite identităţi regionale şi culturale, a declarat Victor Ponta

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat vineri, la Alba Iulia, că opţiunea social-democraţilor este foarte clară în ceea ce priveşte regionalizarea, şi anume că nu se desfiinţează judeţele actuale.

”Pe baza celor opt regiuni de dezvoltare existente şi funcţionale deja, trebuie făcute în perioada 2013, este perioada de pregătire, în 2014 intră în funcţiune regiunile, dar cu două lucruri: cât mai multe atribuţii de la judeţe şi cât mai multe atribuţii de la guvernul central. Guvernul central trebuie să dea regiunilor cât mai mult din atribuţiile care nu revin în mod normal Bucureştiului”, a declarat Ponta, într-o conferinţă de presă.

Acesta a apreciat că, în 2011, România este o ţară mult mai centralizată şi mai centralistă decât în 1989.

”Orice primar de la Sălaj, de la Botoşani, de la Arad se duce şi stă la coadă, la o coadă mare de primari, în biroul unui ministru din Bucureşti, de obicei în biroul aceleiaşi doamne ministru. Şi stau acolo la coadă ca să le semneze doamna ministru un drum comunal, o piscină rurală din care beau animalele apă, o telegondolă şi aşa mai departe”, a susţinut Ponta.

Preşedintele PSD crede că nu se pot desfiinţa judeţele actuale, ”pentru că reprezintă anumite identităţi regionale şi culturale”.

”Dar trebuie să faci pe cele opt regiuni actuale trebuie să faci regiuni cu cât mai multe atribuţii de la Bucureşti, de la guvernul central, şi de la judeţe. (…) Nu se vor desfiinţa judeţele şi vom face regiuni în 2013, pentru ca, în 2014, să aibă deja guvern regional, adică consiliu regional, preşedinte al regiuni şi atribuţii cât mai multe date de la guvernul central”, a conchis liderul social-democrat.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.