EUR
4,76 RON
(-0.05%)
USD
4,20 RON
(-0.13%)
GBP
5,47 RON
(+0.13%)
CHF
4,20 RON
(-0.15%)
AUD
2,99 RON
(-0.56%)
CAD
3,18 RON
(-0.06%)
BGN
2,43 RON
(-0.04%)
RUB
0,06 RON
(-0.29%)
ZAR
0,30 RON
(-0.29%)
BRL
1,12 RON
(-0.79%)
CNY
0,63 RON
(-0.2%)
INR
0,06 RON
(-0.17%)

Omul de afaceri Gabriel Chiriac audiat la DNA în dosarul celor două judecătoare de la ÎCCJ

1
Omul de afaceri Gabriel Chiriac a fost audiat, luni, la Direcţia Naţională Anticorupţie, în dosarul celor două judecătoare de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Gabriela Bârsan şi Iuliana Puşoiu.

Procurorii DNA i-au adus la cunoştinţă acuzaţiile formulate pe numele său, respectiv cumpărare de influenţă. Acesta a stat circa două ore la DNA şi nu a dorit să facă declaraţii la ieşirea din sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Procurorii DNA au efectuat în noaptea de 6 spre 7 octombrie percheziţii la locuinţele a două judecătoare de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Gabriela Bârsan şi Iuliana Puşoiu.

Solicitarea de încuviinţare a percheziţiilor a fost prezentată Secţiei pentru judecători a CSM de către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie.

Cele două judecătoare ar fi primit drept mită de la un om de afaceri excursii în Indonezia şi mai multe cadouri, pentru ca în schimb să judece rapid mai multe dosare ale acestuia aflate pe rolul Secţiei de contencios administrativ şi fiscal de la Curtea Supremă.

Percheziţiile au avut loc la imobile situate pe b-dul Magheru din Bucureşti şi în localitatea Snagov, de unde au fost ridicate un calculator şi mai multe documente.

Gabriela Bârsan este soţia reprezentantului Romaniei la CEDO, judecătorul Corneliu Bârsan.

În prezent, Gabriela Bârsan este preşedinta Secţiei de Contencios-administrativ a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie şi a candidat la şefia Înaltei Curţi şi a Consiliului Superior al Magistraturii.

loading...

Citește și
1 Comentariu
  1. TataMare spune

    Ce mă deranjează aici este modalitatea…au efectuat perchezitiile noaptea, in forta, cu scopul vadit de a le intimida pe cele doua femei, ca, pana la urma sa le impinga de la ICCJ.
    Judecatorilor incomozi li se fabrica acuzatii si sunt impinsi sa-si ceara pensionarea sau demisia.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.