Primul născut al prinţului William va moşteni ducatul de Cornwall, chiar dacă va fi fată

0
Dacă primul copil al prinţului William şi al soţiei sale, Kate, este fată, va fi prima care va moşteni cel mai bogat ţinut britanic. Potrivit unei noi legi care dă femeilor drepturi de moştenire egale cu ale bărbaţilor, primul născut, indiferent de gen, va moşteni bogatul ducat de Cornwall, estimat la 700 milioane de lire sterline, scrie Sunday Express.

Această lege ar putea pregăti dispoziţia ca o fată, primul născut al unui cuplu din familia regală, să poată moşteni tronul, drept acordat în prezent doar copiilor de gen masculin.

„The Sovereign Grant Bill” (lege de finanţare a familiei regale), care revoluţionează felul în care se finanţează familia regală, a trecut săptămâna trecută de Camera Lorzilor, urmând să devină lege. Punctul nouă stipulează că orice moştenitor al tronului care nu este ducele de Cornwall poate primi venituri generate de ducatul de Cornwall.

Expertul constituţional Lord St John-Stevas salută modernizarea legii în favoarea moştenitorilor de gen feminin. „Principiul care ar trebui să guverneze toate aceste soluţii este tratamentul egal al bărbaţilor şi femeilor”, spune el.

Se urmăreşte modificarea principiului primului născut şi deschiderea succesiunii pentru femei. Vice-prim ministrul Nick Clegg doreşte schimbarea legii, însă premierul David Cameron a spus că, în condiţiile crizei financiare mondiale, nu este o prioritate.

Ducatul de Cornwall (sud-vestul Angliei) este evaluat la 712 milioane de lire şi asigură un venit anual de aproape 18 milioane de lire prinţului Charles (prinţ de Wales şi duce de Cornwall).

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.