Secretele lui Steve Jobs

0

– Aspecte importante din viaţa profesională şi personală a fondatorului companiei Apple au fost învăluite în mister. De cele mai multe ori, pentru că el a ales această strategie. Viaţa plină de surprize a fostului şef Apple ar putea ajunge foarte curând film.Reprezentanţii Sony vor să transpună pe ecrane cartea biografică a lui Steve Jobs, care va fi lansată pe piaţă, cel mai probabil, peste două săptămâni.

Secretomania din viaţa personală a fost transpusă şi în viaţa privată, iar după o rememorare a momentelor importante ale companiei Apple, jurnaliştii americani trag concluzia că majoritatea au fost învăluite în mister.

Ora exactă a morţii lui Steve Jobs, care suferea de opt ani de cancer la pancreas, a fost ţinută secretă, iar controversele privind momentul decesului au apărut încă de vineri. Potrivit Bloomberg, moartea lui Jobs ar fi avut loc cu câteva zile înainte de anunţul oficial, însă oficialii Apple ar fi ţinut secret acest lucru pentru a nu periclita lansarea iPhone 4S.

La fel, ultimele săptămâni din viaţa lui Jobs au fost dominate de mister. Ziariştii de la „New York Times” au reuşit să afle însă câteva detalii. De-a lungul ultimelor luni din viaţa sa, Steve Jobs a fost asaltat de prieteni şi cunoştinţe care voiau să-l viziteze în locuinţa sa din Palo Alto, pentru a-şi lua rămas-bun. „Era sunat de prieteni vechi care întrebau dacă se simte suficient de bine pentru a primi musafiri, probabil pentru ultima oară„, scrie publicaţia americană.

Propriile alegeri

Jobs şi-a petrecut săptămânile finale, la fel ca întreaga viaţă, cântărind cu grijă fiecare decizie şi selectând oamenii cu care dorea să se vadă. El a ieşit la masă cu prietenul său apropiat, medicul Dean Ornish, şi şi-a luat rămas-bun de la colegii cu care a petrecut multă vreme, printre care omul de afaceri John Doerr, Bill Campbell, membru al Comitetului director Apple, şi directorul executiv al Disney, Robert Iger.

Steve a făcut propriile alegeri în viaţă. Şi aşa a fost până la final. Şi-a trăit viaţa aşa cum a considerat el că trebuie. Era atât de conştient de timpul limitat pe care îl are„, a mărturisit doctorul Ornish. Steve Jobs şi-a petrecut ultimele luni din viaţă în casa lui mare, dar modestă, din Palo Alto, fiind înconjurat de familie şi păzit de gărzi speciale. La poarta locuinţei sale au putut fi observate săptămâni de-a rândul două maşini SUV negre, care au dispărut însă odată cu moartea lui Jobs, relatează Adevărul.ro.

 

Jobs, un vizionar nemilos, care controla tot şi nu avea încredere în nimeni

Dincolo de toate meritele sale, mai există şi o faţă ascunsă a lui Steve Jobs: a fost un lider care cerea totul de la cei care lucrau pentru el, era nemilos, nu avea încredere în nimeni, îi testa continuu pe toţi şi nu se lăsa până când lucrurile nu se făceau aşa cum voia el. Tăia în carne vie.
Era un dictator, tuturor le era frică de el, muncea non stop şi acelaşi lucru îl cerea de la toţi apropiaţii lui, scrie ZF.ro.

Era miliardar, dar trăia ca un ascet, într-o casă extrem de simplă. Întotdeauna a vrut să lase ceva în urma lui şi de aceea era atât de pretenţios. Ar fi putut ajunge Apple la ceea ce este acum, cu toate produsele de succes lansate în ani de criză, dacă Jobs nu era aşa cum a fost? Şi vizionar, şi tiran?

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.