EUR
4,76 RON
(-0.05%)
USD
4,20 RON
(-0.13%)
GBP
5,47 RON
(+0.13%)
CHF
4,20 RON
(-0.15%)
AUD
2,99 RON
(-0.56%)
CAD
3,18 RON
(-0.06%)
BGN
2,43 RON
(-0.04%)
RUB
0,06 RON
(-0.29%)
ZAR
0,30 RON
(-0.29%)
BRL
1,12 RON
(-0.79%)
CNY
0,63 RON
(-0.2%)
INR
0,06 RON
(-0.17%)

Găurile negre ar putea adăposti civilizaţii extrem de avansate

0
În interiorul găurilor negre ar putea exista forme de viaţă, inclusiv sub forma unor civilizaţii extrem de dezvoltate, care din diverse motive nu doresc să se „deconspire”, susţine expertul rus Viaceslav Dokuciaev, de la Institutul de Cercetări Nucleare din Moscova, potrivit Interfax.Găurile negre, conform unor teze larg răspândite, absorb absolut totul ce este în jurul lor, chiar şi lumina, şi apoi dispar fără urme.

Cu toate acestea, consideră Dokuciaev, în interiorul lor există zone în care fotonii sunt capabili să supravieţuiască în orbite periodice stabile, iar dacă există orbite stabile pentru fotoni, atunci ar putea exista orbite similare şi pentru obiecte mult mai mari, cum ar fi planetele.

Savantul rus îşi expune teza referitoare la posibilitatea existenţei unor civilizaţii avansate în interiorul găurilor negre în revista online a Universităţii Cornell din SUA.

Problema este că detectarea acestor orbite stabile este obstrucţionată de aşa-numitul „orizont al evenimentelor” – zona din faţă a găurilor negre, unde timpul şi spatiul se contopesc într-un singur tot. Dokuciaev consideră că în afara respectivului „orizont al evenimentelor” mai există şi un „orizont Cauchy ” – o zonă în care spaţiul şi timpul îşi capătă proprietăţile obişnuite. Obiectele gravitează aici la fel ca planetele din sistemul nostru solar.

Doar că spre deosebire de orbitele obişnuite, acestea nu sunt circulare, ci au o formă mai complexă, amintind întrucâtva de o cunună de petale.

În opinia omului de ştiinţă rus, pe astfel de planete ar exista condiţii pentru formarea substanţelor chimice complexe. Prin urmare, ar exista toate premisele pentru viaţă, inclusiv sub forma de civilizaţii extrem de dezvoltate.

Mai mult, crede el, găurile negre ar putea fi refugiul ideal pentru civilizaţiile extraterestre avansate, care în acest fel îşi ascund locul de trai în faţa celorlalte civilizaţii.

Din păcate, confirmare acestei teorii este practic imposibilă.Chiar dacă ar fi să ne imaginăm că omenirea ar ajunge într-o bună zi la un grad al evoluţiei ştiinţei care să-i permită o expediţie într-o gaură neagră, pentru eventualii participanţi la o astfel de misiune aceasta ar reprezenta, prin definiţie, un bilet doar pentru dus.

loading...

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.