Incompetenţa maximă la instituţia condusă de Vasile Pruteanu

– SEAP a anulat încă o licitaţie organizată de CJ Neamţ din cauza gravelor abateri de la prevederile legislative

Consiliul Judeţean Neamţ are de risipit 320.000 de lei fără TVA, de la UE, cu gândul că atrage turişti dintre cei care se uită la televizor sau citesc ziare naţionale. În acest sens, a făcut un anunţ pe Sistemul Electronic de Achiziţii Publice SEAP, la 23 septembrie.

Având numărul 131029, anunţul de participare face cunoscut că CJ are de dat aceşti bani în cadrul unui contract denumit „Servicii de promovare produs turistic prin intermediul mass-media în cadrul proiectului «Tradiţii şi artă populară în Ţinutul Neamţ»”.

Conform documentaţiei ataşate anunţului, CJ vrea să comande un insert într-un ziar cu acoperire naţională, care să apară de două ori pe săptămână, timp de 6 luni, pentru 20.000 de lei şi un spot TV de prezentare de 5 secunde, care să apară pe un post naţional de două ori pe săptămână timp de 6 luni, pentru 300.000 de lei

Numai că o vigilenţă recent crescută la SEAP a trimis la plimbare anunţul, patru zile mai târziu.

Explicaţia e simplă: „Anulată (în SEAP la data 27.09.2011). Motive anulare: Abateri grave de la prevederile legislative afectează procedura de atribuire sau este imposibilă încheierea contractului.

Observaţii: Algoritmul de calcul pentru obţinerea punctajului tehnic al ofertei este incorect, ceea ce poate duce la interpretări şi evaluări de natură subiectivă”, după cum se precizează în completările făcute de SEAP la anunţul Consiliului Judeţean.

Este exact acelaşi motiv care a anulat prima procedură de atribuire a contractului de 23 milioane lei pentru modernizarea drumului judeţean Hanu Ancuţei – Girov, începută la 22 aprilie anul acesta. Anularea procedurii de atribuire a întârziat modernizarea drumului cu un an întreg, pentru că între timp s-a instalat perioada rece.

În cazul DJ208G, km 30+238 – 57+251, Vasile Pruteanu, preşedintele CJ Neamţ, a dat vina pe o societate din Iaşi, „Construcţii Feroviare Iaşi Grup Colas” SA, care ar fi încurcat licitaţia, făcând tot felul de contestaţii.

Nu s-a gândit o clipă, sau nu a vrut să recunoască pentru presă, că documentele publicate pe SEAP erau confuze, lipsite de ambiguităţi şi că firmă ieşeană, filială a uneia din Franţa, a avut toate motivele să ceară lămuriri.

Acum însă, în cazul celor 320.000 de lei pentru mass-media, nimeni nu a mai apucat să ceară vreo clarificare, căci au fost făcute verificări în cadrul SEAP. Pe cine va mai da vina Vasile Pruteanu? Va accepta că persoanele angajate pe pile sau din obligaţii faţă de partid nu au habar să întocmească o documentaţie corectă? Vom avea răspuns la această întrebare după ce vom vedea ce se va întâmpla cu următorul anunţ pe care îl vor publica pe SEAP.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.