INML: Cauza morţii lui Chauncey Hardy a fost violentă

0
Moartea baschetbalistului american Chauncey Hardy, în vârstă de 23 de ani, a fost violentă, s-a stabilit în urma autoposiei efectuate la Institutul Naţional de Medicină Legală ((INML) ”Mina Minovici”.

Potrivit conf. dr. George Cristian Curcă, director medical al INML, cauzele medicale ale decesului au fost insuficienţă cardio-respiratorie acută, contuzie şi dilacerare cerebrală, traumatism cranio-cerebral.

Autopsia a fost efectuată luni dimineaţă, la Institutul „Mina Minovici”, la solicitarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Giurgiu. Cazul se află în atenţia organelor de justiţie, a precizat directorul medical INML.

Baschetbalistul american Chauncey Hardy, jucătorul echipei CSS Giurgiu, a murit duminică seară, la spitalul Bagdasar din Bucureşti, unde fusese transportat în stare de comă, după ce a fost bătut într-un club din Giurgiu. Chauncey Hardy a fost agresat de un grup de interlopi sâmbătă seara, în timp ce se afla pe ringul de dans al unui club din Giurgiu, fiind lovit cu pumnii şi picioarele până a căzut la pământ.

Baschetbalistul american, în vârsta de 23 de ani, sărbătorea în club, împreună cu câţiva coechipieri, victoria înregistrată de la CSS Giurgiu sâmbătă, în partida de campionat cu CS Dinamo (91-86).

„În urma cercetărilor şi investigaţiilor întreprinse de poliţişti sub supravegherea procurorului criminalist au fost identificate o mare parte din persoanele ce se aflau în incinta clubului la ora producerii evenimentului în timpul căruia un baschetbalist de cetăţenie americană, membru al Clubului Sportiv din municipiul Giurgiu, a fost victima unei agresiuni”, a declarat luni, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Giurgiu, Mirela Gheţa.

Din audierile efectuate a rezultat faptul că între cetăţeanul american şi T. Ionuţ Adrian, de 25 ani, din Giurgiu, a avut loc o discuţie în contradictoriu în urma căreia cel din urmă l-a lovit cu pumnul în zona feţei, iar în cădere, victima s-a lovit cu capul de pardoseală.

Agresorul baschetbalistului american a fost prezentat luni magistraţilor Tribunalului Giurgiu, iar instanţa de judecată a emis pe numele acestuia mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de lovituri cauzatoare de moarte şi ultraj contra bunelor moravuri.

Agresorul nu are ocupaţie şi nu făcea parte din niciun clan, susţin anchetatorii.

Ministerul Sănătăţii a solicitat Direcţiei de Sănătate Publică Giurgiu demararea de urgenţă a unei anchete cu privire la modul în care au fost respectate procedurile şi protocoalele de urgenţă în cazul sportivului american Chauncey Hardy, pe durata prezenţei în Spitalul Judeţean de Urgenţă Giurgiu.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, luni, Ministerul Sănătăţii a solicitat, de asemenea, personalului medical de la Spitalul Clinic de Urgenţă ”Bagdasar-Arseni”, un raport complet cu privire la starea de sănătate a pacientului în momentul internării. „Dacă aceste rapoarte nu vor fi concludente, Ministerul Sănătăţii analizează posibilitatea delegării unei comisii proprii de anchetă la Giurgiu”, se arată în comunicat.

Ministerul Sănătăţii estimează că în termen de 48-72 de ore vor putea fi prezentate primele concluzii ale verificărilor.

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.