EUR
4,76 RON
(-0.05%)
USD
4,20 RON
(-0.13%)
GBP
5,47 RON
(+0.13%)
CHF
4,20 RON
(-0.15%)
AUD
2,99 RON
(-0.56%)
CAD
3,18 RON
(-0.06%)
BGN
2,43 RON
(-0.04%)
RUB
0,06 RON
(-0.29%)
ZAR
0,30 RON
(-0.29%)
BRL
1,12 RON
(-0.79%)
CNY
0,63 RON
(-0.2%)
INR
0,06 RON
(-0.17%)

Medvedev îşi îndeplineşte fără zel obligaţiile partinice

0

Preşedintele rus Dmitri Medvedev, aflat în fruntea listei electorale a formaţiunii de guvernare Rusia Unită, a început să-şi îndeplinească obligaţiile partinice înainte de alegerile parlamentare din decembrie, notează cotidianele moscovite de luni.

Medvedev a efectuat o vizită electorală în Krasnodar (sud-vest), unde a discutat cu reprezentanţii partidului despre reamenajarea terenurilor sportive şi corecta petrecere a timpului liber.

Potrivit Kommersant, Medvedev nu are nicio plăcere să socializeze cu membrii formaţiunii lui Vladimir Putin, Rusia Unită. „Partidul trebuie să fie unul al acţiunilor reale, al rezultatelor vizibile…”, le-a spus Medvedev activiştilor. Se putea observa că, intenţionat sau întâmplător, liderul de la Kremlin evita îmbinarea de cuvinte „partidul nostru”, se vedea că nu-şi asociază cu plăcere numele de cel al Rusiei Unite, formaţiune care a evoluat sub conducerea liderului naţional Vladimir Putin. El va candida la alegerile prezidenţiale din martie 2012, promiţându-i lui Medvedev postul de premier.

Dmitri Medvedev corelează succesul partidului la scrutinul din decembrie cu viitoarea sa activitate de şef al guvernului, scrie Nezavisimaia Gazeta. Evenimentul electoral din Krasnodar s-a desfăşurat potrivit tiparului instituit de Putin, cu atenta selecţionare a întrebărilor ce urmau să fie adresate, cu solicitari cu care şeful este apriori de acord.

Astfel, Medvedev, propus de Vladimir Putin în fruntea listei electorale a Rusiei Unite, nu pare să aibă intenţia de a înnoi partidul, aşa cum a anunţat la congresul din 24 septembrie, mai comentează publicaţia rusă. Experţii sunt de părere că el nu va schimba nimic, pentru că nu va reuşi, nu va putea şi este puţin probabil să aibă nevoie de aşa ceva.

Evoluţia preţurilor prevesteşte o nouă criză, titrează Izvestia. Rezervele valutare şi de aur, cursul rublei şi preţul petrolului ajung la nivelurile din 2008, precizează cotidianul. Totuşi autorităţile ruse dau asigurări că ţara nu se va confrunta cu o nouă criză după cea începută în 2008.

Viceguvernatorul Băncii Centrale a Rusiei, Aleksei Uliukaev, spune că acum este vorba de o „corecţie”. Rezervele de aur ale Rusiei s-au redus, în ultima săptămână a lunii septembrie, cu 9,2 miliarde de dolari. Capitalurile se scurg din Rusia, iar valuta naţională, rubla, este instabilă, semnalează publicaţia.

Premierul rus Vladimir Putin, care a început luni o vizită la Beijing, va semna un memorandum de cooperare cu China în domeniul modernizării, similar celui pe care Rusia l-a încheiat cu Uniunea Europeană, anunţă portalul Gazeta. Părţile au convenit să elaboreze un astfel de document în timpul ultimei vizite a preşedintelui rus în China, în septembrie trecut.

„Acesta este un răspuns la ‘Parteneriatul pentru modernizare’ cu Bruxellesul”, au explicat surse diplomatice de la Moscova, precizând că Beijingul a propus de mult timp crearea unui program similar.

loading...

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.