Ministerul Educaţiei a tras o ţeapă de 1,9 milioane lei societăţii „Moldocor” SA

– Şcoala nouă din Vaduri a rămas neplătită, deşi a fost finalizată de mai bine de un an

Tribunalul Neamţ are de judecat, astăzi, primul termen al dosarului 4306/103/2011, în care SC „Moldocor” SA cheamă în judecată Şcoala cu clasele I-VIII Vaduri, cu somaţie de plată.

Primarul comunei Alexandru cel Bun, Ion Rotaru, spune că datoria pentru şcoala construită de „Moldocor” SA nu îi aparţine. „Primăria a plătit cele circa 11 miliarde de lei pe care le avea de dat pentru dotările şcolii. Ministerul Educaţiei mai are de dat vreo 19 miliarde de lei vechi, din câte ştiu eu”, a precizat Ion Rotaru.

Daniela Semian, directoarea Şcolii Vaduri, spune că firma constructoare ar fi putut stagna lucrările, dar a acceptat să le termine, astfel că imobilul a putut fi inaugurat chiar la începutul anului şcolar anterior, 2010-2011. „Construirea Şcolii noi din Vaduri a început în 2007.

Finanţarea a fost aprobată prin hotărâre de guvern, dar de circa doi ani şi jumătate nu s-au mai făcut niciun fel de plăţi. Mai mult, anul acesta Ministerul nu a mai alocat bani deloc pentru investiţii.

Firma constructoare a facturat lucrările predate şi probabil acum are probleme cu plata TVA-ului.

Dacă şantierul şi-ar fi sistat lucrările şi noi am fi continuat să funcţionăm în clădirea veche, devenită improprie, azi nu am fi avut niciun proces. Dar finanţarea va veni, suntem pe lista de priorităţi a ministerului, după cum am primit asigurări de la Inspectoratul Şcolar. Numai că va trebui să aşteptăm aprobarea unui nou buget”, a declarat Daniela Semian.

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.