Pensionarii intenţionează să dea în judecată Guvernul, pentru nerespectarea legii privind indexarea pensiilor

Conducerea Federaţiei Naţionale a Sindicatelor Pensionarilor din România (FNSPR) a anunţat, marţi, într-o conferinţă de presă, că intenţionează să dea în judecată Guvernul, deoarece nu a respectat Legea 263/2011, privind indexarea pensiilor.

‘Nivelul pensiilor a stagnat din 2009, iar din acest motiv pensionarii se descurcă foarte greu la ora actuală. Solicitarea noastră este ca pensiile să fie indexate în perioada următoare, iar, în paralel, să se renunţe la o impozitare accentuată. Mai exact, dorim ca impozitul de 5,5% să fie aplicat doar pentru sumele din pensie care depăşesc pragul de 1.000 lei’, a declarat Viorel Copil, secretarul general al FNSPR.

Acesta a mai spus că Federaţia Pensionarilor intenţionează să întocmească şi o petiţie, care să fie semnată de cât mai mulţi pensionari.

De asemenea, se doreşte organizarea unor acţiuni de pichetare în faţa instituţiilor statului în a căror sarcină cade rezolvarea revendicărilor prezentate de pensionari.
În cazul în care măsurile anunţate mai sus nu vor da rezultate, FNSPR va acţiona în judecată Guvernul la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO).

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.