„TCE 3 Brazi” rămâne cu amenda uriaşă, de 1,5 milioane lei, primită de la Consiliul Concurenţei

Tribunalul Prahova a respins recursul declarat de firma familiei deputatului „independent” Culiţă Tărâţă, „TCE 3 Brazi”, în procesul prin care a încercat să anuleze procesul verbal de contravenţie prin care Consiliul Concurenţei o amenda cu suma uriaşă de 1,5 milioane de lei (RON), în anul 2008.

Soluţia „Respinge recursul ca nefondat” a fost pronunţată de instanţa din Prahova la 29 septembrie anul acesta. Anterior, procesele s-au desfăşurat la Judecătoria Piatra Neamţ, unde s-a judecat fondul acţiunii, precum şi la Tribunalul Mureş şi peste tot, firma „TCE 3 Brazi” a pierdut.

„În cadrul investigaţiei pe piaţa pâinii şi pe pieţele conexe acesteia, în anul 2008, Consiliul Concurenţei a sancţionat societatea «TCE 3 Brazi» SRL cu amendă în valoare de aproximativ 1,5 milioane lei, acesta fiind primul caz în care un agent economic nu a permis inspectorilor de concurenţă efectuarea inspecţiei inopinate.

Conform legii, în cazul în care o societate refuză să se supună inspecţiei, Consiliul Concurenţei poate aplica amenzi între 0,1% şi 1% din cifra de afaceri totală realizată de societate, în anul anterior sancţionării”, se arată în informarea primită de la Consiliul Concurenţei.

„SC TCE 3 Brazi SRL a contestat în instanţă actul de sancţionare, dar atât Judecătoria Piatra Neamţ, cât şi Tribunalul Prahova, prin hotărâre irevocabilă, au constatat legalitatea şi temeinicia acestuia”, se mai afirmă în comunicatul citat

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.