Un interlop rus, condamnat la 12 ani de închisoare, a reuşit să fugă în timpul procesului

Unul dintre interlopii ruşi de temut, judecat pentru 8 crime, a reuşit să evadeze chiar în ziua în care se pronunţa verdictul în procesul său, prin care a fost condamnat la 12 ani de închisoare într-un centru de detenţie de maximă securitate, a anunţat luni parchetul din Sankt Petersburg, transmite AFP.

‘Unul dintre şefii unei organizaţii criminale, Ivan Cikarenko, condamnat de tribunal la 12 ani de închisoare într-un centru de detenţie cu regim sever, a reuşit să fugă într-o pauză a şedinţei de judecată’, se precizează în comunicatul emis de parchetul din fosta capitală a ţarilor ruşi.

Citeste si:  Supravieţuitorii de pe Costa Concordia au intentat proces companiei ce deţine nava

Conform agenţiei RIA Novosti, Cikarenko, a fost judecat alături de alţi 20 de interlopi. El a fost lăsat liber pe durata procesului. Într-o pauză pentru fumat, acesta a ieşit să-şi aprindă o ţigară şi nu s-a mai întors, conform unor surse din poliţie citate de agenţia rusă.

Deocamdată nu se ştie dacă acesta a profitat de neglijenţa poliţiştilor sau a fost ajutat de complici.

Cei 21 de acuzaţi, printre care şi 4 poliţişti, au primit pedepse între 4 şi 24 de ani de închisoare pentru uciderea a 8 persoane în perioada 2006 – 2008. Aceştia îşi ucideau victimele pentru a le ‘moşteni’ şi vinde apartamentele, cu ajutorul unor acte falsificate.

Citeste si:  Fostul procuror general Augustin Lazăr a pierdut în primă instanță procesul cu Ministerul Justiției
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata