DNA afirmă că cei 120.000 de euro care au dispărut ”din fondul de şpagă” provin de la inculpaţi

Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) precizează într-un comunicat remis, marţi, că cei 120.000 de euro la care face referire un articol din presa centrală provin integral de la una dintre inculpatele trimise în judecată pentru cumpărare de influenţă, prin urmare nu provin din fondul de flagrant al DNA.

„Din titlul articolului reiese în mod eronat că o parte din suma de bani stabilită de procurori ca fiind obiect al infracţiunilor de corupţie şi care nu a mai fost recuperată pe parcursul cercetărilor ar proveni din fondul special pentru flagrant aflat la dispoziţia DNA. În realitate, banii respectivi provin în integralitate de la una dintre inculpatele trimise în judecată pentru cumpărare de influenţă, prin urmare nu provin din fondul de flagrant al DNA”, susţine comunicatul.

Într-un cotidian central a apărut, pe 11 octombrie, un articol intitulat „Cum au dispărut 120.000 de euro din fondul de şpagă al DNA”, care făcea referire la cazul fostului vicepreşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor (ANRP), Remus Baciu.

„Aproape 500.000 de lei (120.000 de euro) folosiţi de procurorii anticorupţie pentru prinderea în flagrant a vicepreşedintelui ANRP, Remus Baciu, sunt de negăsit. Baciu a fost trimis în judecată pentru trafic de influenţă după ce a pretins o şpagă uriaşă de aproximativ 430.000 de euro, din care a primit efectiv 270.000 de euro.

În schimbul mitei, Baciu urma să urgenteze finalizarea unui dosar de despăgubire a unei proprietăţi care are o valoare de 10,4 milione de euro. Intermediarul acestei tranzacţii a fost Camelia Andruşenco, fosta consilieră personală a ex-ministrului de Interne Cristian David”, scrie cotidianul.

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.