EUR
4,74 RON
(0%)
USD
4,20 RON
(0%)
GBP
5,41 RON
(-0.02%)
CHF
4,18 RON
(-0.01%)
AUD
3,00 RON
(-0.01%)
CAD
3,17 RON
(-0%)
BGN
2,42 RON
(0%)
RUB
0,06 RON
(0%)
ZAR
0,30 RON
(-0.03%)
BRL
1,13 RON
(-0.03%)
CNY
0,62 RON
(0%)
INR
0,06 RON
(-0.01%)

Ion Iliescu: Eu cred că ideea de cotă unică este o înţelegere îngustă din partea unor liberali

0
Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat luni seara că în ciuda diferenţelor ideologice dintre PSD şi PNL, se pot găsi platforme care să adune abordările liberale cu cele social-democrate şi a adăugat că „ideea cotei unice reprezintă o înţelegere îngustă din partea unor liberali, care au promovat-o”.

„Eu cred că şi ideea de cotă unică este o înţelegere îngustă, sectară din partea unor liberali care au promovat ideea de cotă unică. Îmbinarea economicului cu socialul este o chestiune de alfabet politic. Nu se poate concepe nicio politică economică fără finalitate socială, iar cota unică nu face decât să adâncească diferenţele dintre bogaţii şi săracii dintr-o societate.

Ori asta nu ştiu dacă este o politică liberală, adâncirea acestor diferenţe. O politică liberală înţeleaptă ţine seama de factorul social”, a afirmat Ion Iliescu, în cadrul reuniunii Clubului de la Bucureşti, desfăşurată la Universitatea „Titu Maiorescu”, care a avut ca temă „Criza continuă! Ce e de făcut?”.

Fostul preşedinte a adăugat că, în opinia sa, Uniunea Social Liberală trebuie să se prezinte în faţa ţării cu „o alternativă bine fundamentată”.

„Nu este simplă crearea acestei asocieri a două partide care au fost adversari politici şi care au poziţii ideologice care-i diferenţiază. Dar, dincolo de aceste diferenţe, există un ţel comun – interesul naţional şi căile de progres ale României. Şi se pot găsi acele platforme care să adune abordările liberale cu abordările social-democrate”, a arătat Ion Iliescu.

La reuniunea Clubului de Bucureşti au participat liderul PSD, Victor Ponta, senatorul PNL Teodor Meleşcanu, economiştii Florin Georgescu, Daniel Dăianu, Liviu Voinea, senatori şi deputaţi social-democraţi, academicieni, foşti ambasadori.

loading...

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.