EUR
4,76 RON
(-0.05%)
USD
4,20 RON
(-0.13%)
GBP
5,47 RON
(+0.13%)
CHF
4,20 RON
(-0.15%)
AUD
2,99 RON
(-0.56%)
CAD
3,18 RON
(-0.06%)
BGN
2,43 RON
(-0.04%)
RUB
0,06 RON
(-0.29%)
ZAR
0,30 RON
(-0.29%)
BRL
1,12 RON
(-0.79%)
CNY
0,63 RON
(-0.2%)
INR
0,06 RON
(-0.17%)

„Moldocor” SA, suspectată că face parte din hora trucării licitaţiilor organizate de „Transgaz” şi „Romgaz”

0
Firma pietreană „Moldocor” SA (J27/2/1990; CUI: 2046250) este cercetată de Consiliul Concurenţei, pe baza unor date obţinute de la DIICOT, că adjudecă de la „Transgaz” SA şi „Romgaz” SA licitaţii prin rotaţie, în urma unor înţelegeri ilegale, împreună cu alte 16 companii din ţară.

Companiile investigate sunt „Condmag” SA Braşov, „Inspet” SA Ploieşti, „Moldocor” SA Piatra Neamţ, TMUCB SA Bucureşti, „Fluent Gaz” SRL Sâncraiu de Mureş, „Rominsta” SRL Cristeşti (judeţul Mureş), „CIS Gaz” SA Sântana de Mureş, „TD Williamson” Belgia, „Habau Pps Pipeline Systems” SRL Ploieşti, „Cala” SA Târgu Mureş, „Instaservice” SRL Târgu Mureş, „Amarad” SA Arad, „Gascop” SRL Târgu Mureş, „Posada MED” SRL Mediaş, „Petrostar” SA Ploieşti, „Syscom 18” SRL Bucureşti, „Transelectric” SRL Târgu Mureş, conform unei informaţii transmise de Consiliul Concurenţei.

La sediul tuturor acestor firme au fost făcute descinderi. „Consiliul Concurenţei a efectuat inspecţii inopinate la sediile şi sucursalele a 17 companii participante la procedurile de achiziţii publice organizate de «Transgaz» SA şi «Romgaz» SA pentru atribuirea unor contracte de racorduri de gaze naturale şi lucrări de modernizare şi întreţinere a instalaţiilor aferente.

Inspecţiile inopinate au avut loc în cadrul investigaţiei declanşate de Consiliul Concurenţei privind o posibilă înţelegere între companii de a participa cu oferte trucate, individuale şi în asociere, la opt licitaţii organizate de «Transgaz» SA şi «Romgaz» SA în perioada 2009–2011”, se precizează în informarea primită de la Consiliul Concurenţei.

Investigaţia este anunţată ca fiind una de amploare. „Suspectăm companiile că s-au înţeles atât asupra conţinutului ofertelor pe care urmau să le prezinte la licitaţii cât şi asupra modului în care îşi susţineau aceste oferte, astfel încât contractele să fie adjudecate prin rotaţie.

În acest caz am colaborat cu DIICOT, care ne-a furnizat indiciile necesare pentru a declanşa o investigaţie de amploare într-un domeniu sensibil cum este cel al gazelor naturale”, a declarat Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliului Concurenţei.

Valoarea totală a celor opt contracte încheiate cu cele 17 companii este de aproximativ 98,8 milioane lei.

„În situaţia în care Consiliul Concurenţei va constata încălcarea regulilor de concurenţă, companiile implicate riscă amenzi de până la 10% din cifra de afaceri”, mai precizează Consiliul Concurenţei.

Legenda foto:

Mihai BATRÂNU, presedinte CA „Moldocor”

loading...

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.