OTV şi TVR riscă să rămână fără licenţă

Membrii Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA) au discutat, marţi, privind situaţia respectării de către radiodifuzori a unei prevederi privind depunerea la Consiliu, în termen de şase luni de la data aplicării unei amenzi, a dovezii achitării acesteia.

CNA a stabilit că trei posturi de la Bucureşti (OTV, DDTV, TVR) şi opt din teritoriu nu au depus dovada de achitare a unor amenzi.

Andra Oprea, jurista care reprezintă OTV şi DDTV, a spus că, în contextul popririi conturilor, Administraţia Financiară şi-a tras singură cuantumul amenzilor.
Preşedintele CNA, Răsvan Popescu, a propus să fie făcută o adresă către ANAF pentru a se lămuri situaţia.

La rândul său, Mihaela Botnaru, reprezentantă a TVR, a spus că nu poate face precizări, deoarece nu a bănuit că raportul despre respectarea de către radiodifuzori a prevederii privind depunerea la Consiliu, în termen de şase luni de la data aplicării unei amenzi, a dovezii achitării acesteia va semnala nişte aspecte legate de TVR.

Răsvan Popescu a propus să se mai se discute odată joi cu TVR.

Potrivit Legii audiovizualului, licenţa audiovizuală analogică se retrage de către CNA în mai multe situaţii, printre care şi următoarea: „titularul nu depune la Consiliu, în termen de 6 luni de la data aplicării unei amenzi, dovada achitării acesteia”.

În altă ordine de idei, membrii Consiliului au decis să trimită scrisori de atenţionare către 32 de posturi pentru nerespectarea deciziei privind publicarea codurilor de conduită profesională ale radiodifuzorilor.
Anterior, au fost monitorizate aproape 100 de posturi din oraşele reşedinţă de judeţ.

Membrii CNA au adoptat, pe 14 aprilie, o decizie privind publicarea codurilor de conduită profesională ale radiodifuzorilor.

„Am adoptat o decizie prin care încercăm să determinăm posturile ca până la 1 octombrie să publice codurile de conduită profesională, aşa cum sunt ele prevăzute de articolul 6 punctul 5 din Legea audiovizualului.

Asta presupune un set de valori la care postul aderă, de reguli de conduită deontologică şi, în acelaşi timp, un set de reguli de funcţionare ale postului respectiv, în aşa fel încât, în perspectivă, să putem să apreciem mai bine eventuale cazuri de ingerinţă în politica editorială”, declara preşedintele Consiliului, Răsvan Popescu.

Citește și
1 Comentariu
  1. costel spune

    OTV,este cel mai tampit program vazut in viata mea,destul ca romanii sunt atat de amarati,cu atatea probleme ii mai speri cu tot felul de prostii,AR TREBUI DESFIINTAT. Si REALITATEA TV,ia luat urma ,eu nu am vazut nici intr-o tara atatea minciuni la televizor ,ca in romania ,minciuni si sa sperie lumea.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.