Primul etaj al turnului Eiffel va fi renovat

Primul etaj al turnului Eiffel va avea o altă înfăţişare din vara lui 2013. La turnul vechi de 121 ani vor începe lucrări de renovare din februarie 2012, în încercarea de a-i reţine mai mult la acest nivel pe cei circa 7 milioane de vizitatori anuali, scrie 20minutes.fr.

Nivelul inferior al turnului nu este vizitat decât de 50% din turiştii care urcă în el şi care preferă etajele 2 şi 3, mai înalte şi de unde perspectiva este mai impresionantă. Primul nivel este însă cel care are cea mai mare capacitate de primire, cu cei 5.000 m2 ai săi.

„Prin urmare, trebuie îmbunătăţită atractivitatea lui, cu buticuri, crearea unui traseu cu povestea monumentului, restaurant şi un planşeu de sticlă, care vor permite descoperirea unui alt fel de turn”, spune Jean-Bernard Bros, vice-primar al Parisului, responsabil cu turismul.

Planşeul din sticlă este opera arhitectului Alain Moatti şi va permite vizitatorului să „simtă golul mai aproape”. Cele trei noi pavilioane care vor fi construite după demolarea celor două existente au fost gândite la fel: „Totul, în sticlă şi transparenţă, urmează să-i facă pe turişti să descopere structura turnului creat de Eiffel.

Fiecare trebuie să se simtă puţin inginer”, speră Alain Moatti. El ar vrea ca această experienţă să-l emoţioneze profund pe turist. Cei care se tem de vid nu trebuie să evite experienţa: planşeul va fi opac la margine şi transparent spre centru, ca atare fiecare poate merge spre mijloc în funcţie de dorinţa de a trăi sau nu experienţa.

Scopul nu este neapărat creşterea numărului de vizitatori ai Bătrânei Doamne, ci o mai bună repartizare a lor, turnul înregistrând deja capacitatea maximă de vizitare. În proiect vor fi investiţi 25 milioane de euro, care vor fi amortizaţi în 16 luni de exploatare a lui. Societatea care administrează turnul asigură că lucrările de la primul etaj nu vor afecta preţul biletului şi că lucările vor fi gata în vara lui 2013.

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.