Procesul Jackson: Cântăreţul n-ar fi putut să-şi provoace singur moartea

0 9
Medicul legist care a făcut autopsia cadavrului lui Michael Jackson a contrazis marţi, la procesul împotriva doctorului Conrad Murray, teza apărării, conform căreia „regele muzicii pop” şi-ar fi administrat singur medicamentul care i-a provocat moartea, relatează AFP.

Mărturia doctorului Christopher Rogers, medic legist la institutul medico-legal din Los Angeles, a fost însoţită de prezentarea, de către acuzare, a unei fotografii şocante: cea a cadavrului gol al starului, pe masa de autopsie, cu organele genitale mascate cu o bandă neagră.

Mama artistului, Katherine Jackson, şi sora sa, Rebbie, prezente la proces, au ieşit din sală înaintea mărturiei doctorului Rogers. Acesta a reafirmat că moartea lui Michael Jackson s-a datorat unei „grave intoxicări cu propofol”, anestezic pe care cântăreţul îl folosea ca somnifer şi pe care doctorul lui, Conrad Murray, a recunoscut că i l-a administrat în dimineaţa zilei în care a murit (25 iunie 2009).

Răspunzând la întrebarea procurorului dacă moartea pop-starului ar putea fi considerată omucidere, dr Rogers a spus că „împrejurările nu susţin ideea autoadminstrării” de propofol, respingând astfel teza apărării, care susţine că Michael Jackson a luat o doză suplimentară de anestezic fără ştirea medicului.

„Dr Murray a afirmat că a plecat din camera cântăreţului două minute, după ce îi administrase propofol şi că nu mai respira atunci când s-a întors”, a declarat legistul. Pentru a lua singur o doză, ” Michael Jackson ar fi trebuit să se ridice, fiind deja sub influenţa propofolului, să şi-o poată administra, medicamentul să-şi facă efectul, să nu mai respire, şi totul în două minute”, a adăugat el.

Această ipoteză i se pare „mai puţin probabilă” decât o greşeală în dozarea anestezicului. „Ca să-l facă pe Michael Jackson să doarmă, dr Murray ar fi trebuit să-i administreze, la intervale regulate, echivalentul a două-trei linguri de propofol pe oră”, a explicat medicul, adăugând că nu s-a găsit niciun aparat de dozare exactă în cameră.

Dr Rogers a mai spus că propofolul „nu este medicamentul potrivit” pentru tratarea insomniei şi că tratamentul s-a făcut acasă la cântăreţ, loc care nu dispunea de echipamentul necesar cu care să se poată interveni dacă era nevoie.

Întrebat despre starea generală a cântăreţului, dr Rogers a spus că era „mai sănătos decât media persoanelor de vârsta lui”. El a spus totuşi că a constatat la autopsie că „prostata era umflată”, ceea ce dovedeşte că avea „dificultăţi la urinat”.

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata