EUR
4,76 RON
(-0.05%)
USD
4,20 RON
(-0.13%)
GBP
5,47 RON
(+0.13%)
CHF
4,20 RON
(-0.15%)
AUD
2,99 RON
(-0.56%)
CAD
3,18 RON
(-0.06%)
BGN
2,43 RON
(-0.04%)
RUB
0,06 RON
(-0.29%)
ZAR
0,30 RON
(-0.29%)
BRL
1,12 RON
(-0.79%)
CNY
0,63 RON
(-0.2%)
INR
0,06 RON
(-0.17%)

Procesul Jackson: Cântăreţul n-ar fi putut să-şi provoace singur moartea

0
Medicul legist care a făcut autopsia cadavrului lui Michael Jackson a contrazis marţi, la procesul împotriva doctorului Conrad Murray, teza apărării, conform căreia „regele muzicii pop” şi-ar fi administrat singur medicamentul care i-a provocat moartea, relatează AFP.

Mărturia doctorului Christopher Rogers, medic legist la institutul medico-legal din Los Angeles, a fost însoţită de prezentarea, de către acuzare, a unei fotografii şocante: cea a cadavrului gol al starului, pe masa de autopsie, cu organele genitale mascate cu o bandă neagră.

Mama artistului, Katherine Jackson, şi sora sa, Rebbie, prezente la proces, au ieşit din sală înaintea mărturiei doctorului Rogers. Acesta a reafirmat că moartea lui Michael Jackson s-a datorat unei „grave intoxicări cu propofol”, anestezic pe care cântăreţul îl folosea ca somnifer şi pe care doctorul lui, Conrad Murray, a recunoscut că i l-a administrat în dimineaţa zilei în care a murit (25 iunie 2009).

Răspunzând la întrebarea procurorului dacă moartea pop-starului ar putea fi considerată omucidere, dr Rogers a spus că „împrejurările nu susţin ideea autoadminstrării” de propofol, respingând astfel teza apărării, care susţine că Michael Jackson a luat o doză suplimentară de anestezic fără ştirea medicului.

„Dr Murray a afirmat că a plecat din camera cântăreţului două minute, după ce îi administrase propofol şi că nu mai respira atunci când s-a întors”, a declarat legistul. Pentru a lua singur o doză, ” Michael Jackson ar fi trebuit să se ridice, fiind deja sub influenţa propofolului, să şi-o poată administra, medicamentul să-şi facă efectul, să nu mai respire, şi totul în două minute”, a adăugat el.

Această ipoteză i se pare „mai puţin probabilă” decât o greşeală în dozarea anestezicului. „Ca să-l facă pe Michael Jackson să doarmă, dr Murray ar fi trebuit să-i administreze, la intervale regulate, echivalentul a două-trei linguri de propofol pe oră”, a explicat medicul, adăugând că nu s-a găsit niciun aparat de dozare exactă în cameră.

Dr Rogers a mai spus că propofolul „nu este medicamentul potrivit” pentru tratarea insomniei şi că tratamentul s-a făcut acasă la cântăreţ, loc care nu dispunea de echipamentul necesar cu care să se poată interveni dacă era nevoie.

Întrebat despre starea generală a cântăreţului, dr Rogers a spus că era „mai sănătos decât media persoanelor de vârsta lui”. El a spus totuşi că a constatat la autopsie că „prostata era umflată”, ceea ce dovedeşte că avea „dificultăţi la urinat”.

loading...

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.